Antena 3 CNN Actualitate Punctul de întâlnire. Ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, despre plimbările sale prin ţara noastră

Punctul de întâlnire. Ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, despre plimbările sale prin ţara noastră

Punctul de întâlnire. Ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, despre plimbările sale prin ţara noastră
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    14 Iul 2013   •   21:54

Ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, a povestit cu plăcere, duminică, la Antena 3, despre plimbările sale prin România.

"Cea mai frumoasă anecdotă a fost la Timişoara. Am fost la Institutul Francez din Timişoara să inaugurez o expoziţie şi am stat de vorbă cu
persoanele mai în vârstă care au fost acolo. Am vorbit în franceză, în română sau germană. La sfârşit, o doamnă care era acolo şi făcea parte din minoritatea germană mi-a spus: Domnule Ambasador, v-aţi născut în Banat! A fost cel mai frumos compliment care mi s-a făcut de când sunt aici", a spus Ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, într-un interviu difuzat duminică, la emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3.

La ambasadă, ziua Franţei a fost sărbătorită în avans cu două zile, anul acesta, pentru ca la festivitate să poată participa şi şeful Guvernului de la Paris, Jean Marc Ayrault, care a fost într-o vizită oficială în România.

Printre oaspeţii români ai ambasadorului Philippe Gustin s-au numărat premierul Victor Ponta şi fostul preşedinte al României, Ion Iliescu.







×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close