Antena 3 CNN Politică Punctul de Întâlnire: Ceauşescu şi Băsescu, autoritari susţinuţi doar de sistem

Punctul de Întâlnire: Ceauşescu şi Băsescu, autoritari susţinuţi doar de sistem

Punctul de Întâlnire: Ceauşescu şi Băsescu, autoritari susţinuţi doar de sistem
Sursa foto: Foto: VideoNews
17 Aug 2014   •   20:34
Apropierea alegerilor prezidenţiale a fost subiectul principal al emisiunii "Punctul de Întâlnire", realizată de Radu Tudor, la Antena 3. Invitatul lui Radu Tudor a fost maestrul Mircea Diaconu
 
Radu Tudor a explicat, în acest context, că Nicolae Ceauşescu s-ar bucura, în mod absurd, de un procent destul de serios în rândul electoratului din ziua de astăzi. 
 
"E ca o formă de înjurătură publică, e un năduf, e o descărcare pe cei din ziua de azi. Nu este nimic mai mult. Unii nici nu ştiu cum se trăia în acel timp, umilinţele, e infernal", a explicat Diaconu. 
 
Totuşi, realizatorul Antena 3 a explicat că se aduc în discuţie argumentele cu "casă garantată" şi "loc de muncă garantat", elemente care pot deveni adevărate aventuri în ziua de astăzi.
 
"Sunt două lucruri diferite. Realitatea este una şi o regie este alta. Erau foarte multe situaţii în care, la o fabrică de sticlă, de exemplu, bagi material pe o parte, iese sticla la final şi acolo mai era cineva care spărgea sticla, ca să o bage la loc, să facă altă sticlă, să muncim toţi. La fel şi cifrele măsluite în agricultură. Televizoarele gemeau de producţii uriaşe, băteam americani, băteam tot. Şi în magazine era o sărăcie lucie. Terminau facultăţi, intrai la repartiţii şi se distrugeau destine. Cupluri distruse, cariere distruse. Te trimiteau cu forţa exact acolo unde credeau ei că este cazul să te duci. Nu este normal", a explicat Diaconu. 
 
Mircea Diaconu a adăugat că toţi suntem de vină, în final, pentru un sistem păgubos, dar că poporul român a învăţat ceva din ultimii 10 ani. 
 
"Dacă nu e bine, doar noi suntem de vină. Pentru că îi alegem, pentru că îi trimitem acolo unde trebuie să facă treabă. Dacă e undeva o vinovăţie, e la noi. De aceea îmi doresc un soi de epurare interumană. Trecerea prin marasmul ăsta cred că ne-a învăţat ceva."
 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close