Antena 3 CNN Politică Punctul de Întâlnire. Războiul PSD - PNL în sondaje

Punctul de Întâlnire. Războiul PSD - PNL în sondaje

Punctul de Întâlnire. Războiul PSD - PNL în sondaje
Sursa foto: Foto: VideoNews
13 Apr 2014   •   20:31
Relaţiile tensionate dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, au fost subiect de dezbatere duminică seară, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", realizată de Radu Tudor, la Antena 3. 
 
Invitaţii lui Radu Tudor, Marian Petrache, şeful campaniei PNL şi sociologul Mirel Palada, purtător de cuvânt al Guvernului român, au dezbătut posibilităţile pentru alegerile prezidenţiale ale celor două partide. 
 
Mirel Palada, de profesie sociolog, a explicat că există foarte multe variabile când vine vorba de sondaje şi că nu se poate vorbi clar despre o cifră când vine vorba de un candidat.
 
"Trebuie să discutăm despre metodologie şi să ţinem cont de faptul că putem primi răspunsuri diferite în funcţie de cum punem întrebările. Aici discutăm despre intenţii de vot. Mai contează dacă vorbim despre turul I sau turul II, daca sunt întrebări deschise, liste, etc. Problema cu această simulare este că trebuie să faci tot soiul de variante. Deci, ce trebuie să înţelegem este că aici vorbim despre o combinaţie a tuturor variantelor. Turul I se suprapune peste cifrele aşteptate. Cum am avut şi în 2009, ele vin să reflecte disciplina de partid."
 
Totuşi, Palada a explicat care sunt şansele candidaţilor actuali luaţi în calcul în spaţiu public.
 
"Dacă va fi Victor Ponta candidatul PSD, va vea un scor undeva între 35 şi 40%. Pe locul doi ar fi Crin Antonescu. Dânsul cel mai probabil va intra în turul II cu un scur undeva în jur de 20%, repet, în funcţie de contracandidaţi de la alte partide. Dacă PDL, PMP, FC trimit un candidat foarte puternic, este posibil ca distanţa dintre locurile 2 şi 3 să fie foarte mică. Să nu uităm că mai există şi candidatul MRU, care, din câte ştiu eu, stă mult mai bine decât domnul Cătălin Predoiu sau doamna Elena Udrea, despre care s-a mai tot vorbit. E posibil ca şi domnul MRU să prindă undeva în jur 20%. Va conta foarte mult din partea cui va candida. Dacă vorbim despre FC, va lua foarte puţin, dar dacă va candida din partea PMP sau PDL, este posibil să facă o figură interesantă. Antonescu ar putea să ia ceva mai mult, poate 25%. Nu dau de la mine, vorbim despre plauzibilitate."
 
Totuşi, liberalul Marian Petrache a explicat că preşedintele PNL a trebuie să dea piept şi cu mult mai multe atacuri, încă de la începutul USL şi că acest fapt se va vedea în viitor, când lumea va înţelege că Antonescu nu este problema.
 
"Crin Antonescu aproape de 3 ani este ţintă, Victor Ponta abia a intrat în această cursă, Crin Antonescu şi-a asumat, mai tot ce s-a descărcat a fost în spatele lui Crin Antonescu. Pe măsură ce va trece timpul şi oamenii vor înţelege că nu domnul Antonescu este problema, va câştiga din nou în sondaje."
 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close