Antena 3 CNN Politică Punctul de Întâlnire. SONDAJ EXCLUSIV cu scorul principalilor candidaţi la prezidenţiale

Punctul de Întâlnire. SONDAJ EXCLUSIV cu scorul principalilor candidaţi la prezidenţiale

Punctul de Întâlnire. SONDAJ EXCLUSIV cu scorul principalilor candidaţi la prezidenţiale
05 Oct 2014   •   20:46
Mai sunt doar câteva săptămâni până la primul tur al alegerilor prezidenţiale şi lucrurile nu par să se schimbe, când vine vorba de calcule politice. 
 
Cel mai recent sondaj Avangarde, prezentat exclusiv în emisiunea "Punctul de Întâlnire", la Antena 3, relevă faptul că Victor Ponta se bucură în continuare de susţinere din partea majorităţii electoratului dar că există jocuri interesante de partea contracandidaţilor acestuia. 
 
Sondajul a fost realizat în perioada 28.09 - 03.10 2014, pe un eşantion de 950 de persoane, şi are o marjă de eroare de +/-3,18%. 
 
VEZI SONDAJUL AVANGARDE
 
Marius Pieleanu, politolog şi director al institutului de cercetare Avangarde, a explicat că, spre deosebire de alţi ani, este posibil ca electoratul maghiar să nu fie cel care decide preşedintele, ci nehotărâţii din primul tur. 
 
Pieleanu a explicat şi care sunt tendinţele actuale între candidaţii mai mici din cursa prezidenţială şi că apariţia lui Teodor Meleşcanu în această ecuaţie a mai "spart" voturile pentru Călin Popescu Tăriceanu. 
 
Politologul Cristian Pârvulescu a explicat că nu sunt neapărat relevante partidele în aceste calcule şi că electoratul indecis în turul I are şanse mult mai mari să iasă în turul II, când deja alegerea este mult mai simplă şi apar voturile "împotrivă".
 
 
Pârvulescu a explicat că "nimeni nu se poate considera învingător". 
 
"Nimeni nu se poate considera învingător. Nu este deloc sigur că electoratul domnului Tăriceanu va vota la turul II cu Victor Ponta. Ieri spunea domnul Tăriceanu că este singurul care îl poate învinge pe Victor Ponta. Tăriceanu este înaintea Elenei Udrea, dar candidaţii indepenţi Meleşcanu şi Macovei aveau scoruri bune, deşi nu au echipe. Ponta a plecat favorit, ştiam că este favorit şi a rămas constat în această zonă. Au fost variaţii nesemnificative, nu a crescut, nu a scăzut. Ponta nu a câştigat din avans alegerile. Şi loviturile abia încep să curgă."
 
Politologul a opinat că PSD a avut un rol decisiv în alegerile prezidenţiale anterioare. 
 
"Este Victor Ponta sigur că partidul îl va urma? Eu sunt unul dintre cei care cred că în 2004 şi 2009, partidul este cel care a făcut un pas înapoi şi şi-a abandonat candidatul."
 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close