Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor, despre unul dintre greii condamnați în dosarul 'Ferma Băneasa': Trăiește pe un yacht în mijlocul oceanului

Radu Tudor, despre unul dintre greii condamnați în dosarul 'Ferma Băneasa': Trăiește pe un yacht în mijlocul oceanului

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat joi verdictul final în dosarul Ferma Băneasa. Astfel, omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la șapte ani de închisoare, israelienii Benjamin Steinmetz și Tal Silberstein au primit câte cinci ani de închisoare, iar Prințul Paul – trei ani și patru luni.

Radu Tudor, despre unul dintre greii condamnați în dosarul 'Ferma Băneasa': Trăiește pe un yacht în mijlocul oceanului
de Gabriel Dano    |    17 Dec 2020   •   20:00

Ș jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, iar avocatul Robert Roșu – la 5 ani de închisoare. Lucian Mateescu a primit o condamnare de 3 ani cu suspendare.

"Acesta este prețul atunci cand respecti toate regulile și nu te îndoi către ceea ce ți se cere... Din păcate, reparațiile ce survin peste mulți ani, pot repara doar partial latura morală", a declarat, Remus Truică, în exclusivitate pentru Antena 3.

"Este foarte posibil ca o parte dintre cei care sunt condamnați să fie dați în urmărire prin Interpol. Cel care își spune Paul al României sau Paul de România e posibil să-și găsească un refugiu în străinătate, iar pe de altă parte Benjamin Steinmetz, un om de afaceri israelian foarte puternic, influent, un miliardar care a purtat un război pe viață și pe moarte cu George Soros și cu alți miliardari în privința exploatării de la Roșia Montană.

Despre Benjamin Steinmetz se spune că are foarte multe ascunzători și că la un moment dat luptându-se cu alți grei ai lumii în afaceri controversate, în dosare pline de informații și de elemente financiare explozive, a ales să trăiască pe un yacht în mijlocul oceanului pentru a nu fi atins de nicio juridicție a unui stat pe teritoriul căruia s-ar afla", a explicat Radu Tudor, la Punctul de Întâlnire.

 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close