Antena 3 CNN Politică Radu Tudor: În dosarul lui Mircea Băsescu există şi înregistrări cu Traian Băsescu

Radu Tudor: În dosarul lui Mircea Băsescu există şi înregistrări cu Traian Băsescu

Radu Tudor: În dosarul lui Mircea Băsescu există şi înregistrări cu Traian Băsescu
30 Dec 2014   •   14:29
Realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire", Radu Tudor, a opinat că procurorii nu se vor grăbi cu ancheta în dosarul de şantaj deschis pe numele lui Traian Băsescu, în condiţiile în care DNA este în continuare o instituţie loială fostului preşedinte. 
 
"Sigur nu se vor grăbi să îl cheme, DNA este o instituţie loială acestui personaj, cred că povestea cu dosarul "Flota" poate fi scoasă din discuţie, dar plângerea Gabrielei Vrânceanu Firea, pentru ameninţarea de tip mafiot din partea lui Traian Băsescu, trebuie să aibă, în orice ţară civilizată, o consecinţă penală, ori amendă, ori chiar trimiterea în judecată", a explicat Radu Tudor.
 
Acesta a explicat că deschiderea altor dosare depinde foarte mult şi de atitudinea procurorului general al Românie, Tiberiu Niţu.
 
"Depinde de atitudinea procurorului general, domnul Niţu, dacă acesta doreşte să îşi exercite autoritatea de şef, al DNA, al DIICOT şi de şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică. Toate aceste structuri sunt subordonate procurorului general şi acesta poate cere ca dosare care nu au fost investigate până astăzi să fie deschise. Nu ştiu în ce măsură domnul Niţu vrea să îşi exercite autoritatea faţă de aceste structuri, dar sunt milioane de oameni în ţara asta care aşteaptă un minim gest de justiţie."
 
Cât despre dosarul în care a fost arestat fratele său, Mircea Băsescu, lucrurile sunt mult mai grave, este de părere Radu Tudor. 
 
"Acolo există şi probe care nu au fost date publicităţii. Procurorii au lucrat cât se poate de ciudat, doar la insistenţele mass-media, în special prin difuzarea de către Antena 3 a înregistrărilor în care Mircea Băsescu recunoaşte că a luat şpagă sute de mii de euro pentru a interveni în justiţie. Din informaţiile mele, sunt înregistrări multe şi spectaculoase, unele chiar cu Traian Băsescu, în acest dosar. Nu cred că procurorii doresc o investigaţie adevărată şi solidă, care să ajungă la Traian Băsescu. Niciun procuror nu a dorit să facă o percheziţie domiciliară la Mircea Băsescu, probabil s-au temut că vor găsi dovezi legate de Traian Băsescu, preşedinte al României atunci, şi au preferat ca această chestiune elementară să fie ocolită."
 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close