Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: Moment crucial pentru apărarea României

Radu Tudor: Moment crucial pentru apărarea României

Radu Tudor: Moment crucial pentru apărarea României
Sursa foto: foto: captura Antena 3
14 Mar 2019   •   20:34

Joi a avut loc ceremonia de introducere a aeronavelor F-16 Fighting Falcon în serviciul de luptă permanent, la Baza 86 Aeriană ''Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă'' Borcea, din judeţul Călăraşi.

În cadrul ceremoniei a fost prezentat un exercițiu de interceptare a unei platforme aeriene care utilizează neautorizat spațiul aerian național. Activitatea s-a desfășurat în prezența premierului României, Viorica Dăncilă, și a ministrului Apărării, Gabriel Leș, și a altor oficialități militare și civile.

"E un moment extrem de important. Este pentru prima oară de când am achiziționat aeronavele de luptă F-16 când acestea pot să execute misiuni de Poliție Aeriană. E crucial pentru România să-și poată proteja spațiul aerian, să poată avea misiuni standard NATO compatibile cu toti ceilalți aliați ai noștri, pentru că aici, pe flancul de Est, avem foarte multe provocări, foarte multe agresiuni.

Aeronavele Rusiei se apropie aproape în fiecare zi periculos de spațiul aerian românesc și această operaționalizare și introducerea servicului de luptă permanent de Poliției Aeriană înseamnă un gest de siguranță și de responsabilitate a Forțelor Aeriene Române în fața cărora ne înclinăm pentru munca lor și pentru sacrificiile pe care le-au făcut și le fac", a spus Radu Tudor, joi, la "Punctul de Întâlnire".

 

×
Subiecte în articol: radu tudor Punctul de întâlnire
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close