Antena 3 CNN Actualitate Raport al Curții de Conturi: România, în pericol! Există riscul producerii unor catastrofe

Raport al Curții de Conturi: România, în pericol! Există riscul producerii unor catastrofe

Raport al Curții de Conturi: România, în pericol! Există riscul producerii unor catastrofe
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    18 Mar 2019   •   20:56

Peste 1.000 de baraje nu îndeplineau, în 2017, condiţiile de siguranţă, existând riscul producerii unor catastrofe cu efecte semnificative asupra populaţiei, proprietăţilor şi mediului, se arată în „Raportul Public pe anul 2017” al Curţii de Conturi, postat pe site-ul instituţiei.

„Un alt aspect constatat a fost legat de situaţii în care deţinătorii unor lucrări hidrotehnice nu au efectuat toate demersurile în vederea autorizării funcţionării acestora. A rezultat faptul că un număr de 39 de baraje de importanţă excepţională şi deosebită (categoriile A şi B) nu erau autorizate/avizate să funcţioneze în condiţii de siguranţă. Referitor la barajele din categoriile de importanţă C şi D (baraje de importanţă normală şi redusă), la nivelul anului 2017, un număr de 982 de baraje nu erau autorizate/avizate să funcţioneze în condiţii de siguranţă, existând astfel riscul producerii unor catastrofe, cu consecinţe semnificative asupra populaţiei, proprietăţilor şi mediului”, se arată în raport, la capitolul destinat activităţii Ministerului Apelor şi Pădurilor.

Curtea de Conturi recomandă, astfel, efectuarea tuturor demersurilor necesare în vederea funcţionării în condiţii de siguranţă a barajelor şi lacurilor de acumulare.

Informațiile au fost prezentate de Radu Tudor, luni seară, la emisiunea „Punctul de Întâlnire”.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close