Antena 3 CNN Politică Reacția PSD după anunțul lui Iohannis privind posibila organizare a referendumului pe 26 mai

Reacția PSD după anunțul lui Iohannis privind posibila organizare a referendumului pe 26 mai

Reacția PSD după anunțul lui Iohannis privind posibila organizare a referendumului pe 26 mai
19 Mar 2019   •   20:00

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este ''aproape hotărât'' să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

Teorie-bombă. Ce s-ar întâmpla la referendumul pe care îl dorește Klaus Iohannis

Şeful statului a spus că "un referendum nu poate să producă o lege" şi că îşi doreşte ca naţiunea să se exprime la acest scrutin popular.

Purtătorul de cuvând al PSD, Lia Olguța Vasilescu, a declarat

"Din câte înțeleg, nu spune că va organiza sigur, ci că se gândește ori noi, din experiență, știm că președintele se gândește foarte mult când se gândește - s-ar putea să fie referendumul acesta cam prin toamnă.

Noi să nu uităm că a mai fost un referendum pe o temă foarte populară, cea a Parlamentului unicameral, în 2009, tot legat de alegerile europarlamentare, unde prezența la vot a fost de 29%. Asta ca să vedem că nu prea are niciun fel de legătură cu participarea poporului la vot.

Am mai avut, de asemenea, anul trecut un referendum pe o temă foarte populară, familia tradițională, unde de asemenea nu s-a reușit să ajungem la un procent de măcar 30%. Deci e foarte greu de presupus că dacă se organizează un referendum obligatoriu vor fi mai mulți oameni la vot", a spus Lia Olguța Vasilescu, la "Punctul de Întâlnire".

Citește și: Klaus Iohannis: Sunt aproape hotărât să convoc un referendum pe 26 mai

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close