Antena 3 CNN Politică Ștefănescu: PSD va da OUG pe amnistie și grațiere

Ștefănescu: PSD va da OUG pe amnistie și grațiere

Ștefănescu: PSD va da OUG pe amnistie și grațiere
Sursa foto: foto: Agerpres
29 Noi 2018   •   20:32

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că, dacă PSD doreşte să dea legea de amnistie şi graţiere ”ca să-l scape pe infractorul Dragnea de puşcărie” şi să dea legi ca să-i ţină pe români cu forţa în interiorul graniţelor, atunci ”această guvernare, această abordare pesedistă este una antiromânească”.

”Graţierea şi amnistia au fost deja tema unei ordonanţe de urgenţă la începutul anului 2017 şi a dus la manifestări foarte ample din partea românilor, care nu-şi doresc aşa ceva. Ordonanţa 13, la vremea respectivă, a fost retrasă. Însă există în continuare semnale că în PSD nu s-a abandonat această idee, chiar unii politicieni din PSD vehiculează aceste idei în spţiul public. O astfel de ordonanţă care priveşte amnistia şi graţierea unor politicieni, până la urmă, ar fi o catastrofă pentru România. Adoptarea unei astfel de ordonanţe ar declanşa o criză politică fără precedent în România”, a declarat Klaus Iohannis.

Declarațiile șefului statului au fost comentate, joi, la "Punctul de Întâlnire", de secretarul general interimar al PSD, Codrin Ștefănescu.

"Legile pe care le facem nu sunt pentru Liviu Dragnea. Legile sunt pentru zeci de mii de români și zeci de mii de familii de români călcate în picioare de un sistem odios pe care el îl protejează în fiecare zi prin tot ce face. (...)

PSD și ALDE, coaliția de guvernare, va duce la capăt toate legile justiției, modificările Codului Penal. Tot ce am promis vom face și, într-un final, cu siguranță ne vom asuma și ordonanța de amnistie și grațiere - nu știu sub ce formă: formă de lege sau formă de ordonanță", a precizat Codrin Ștefănescu.

 

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire Klaus Iohannis
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close