Antena 3 CNN Politică Surse PSD: Desființăm ministere la restructurare

Surse PSD: Desființăm ministere la restructurare

Surse PSD: Desființăm ministere la restructurare
Sursa foto: foto: Antena 3
11 Iun 2019   •   20:59

Senatorul Vlad Alexandrescu, vicepreședinte USR a prezentat, marți, un document emis de Ministerul Finanțelor în luna aprilie.

Potrivit notei expediate către instituțiile publice din țară, banii pentru salarii nu ajung până la finalul anului, iar ordonatorii de credite sunt obligați să ia orice măsuri se impun, inclusiv tăieri de salarii și alte venituri, blocarea avansărilor sau concedieri.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că Guvernul "în niciun caz" nu-şi pune problema tăierilor de salarii în sectorul public, adăugând că Executivul urmează să aplice de la 1 septembrie creşterea punctului de pensie şi a indemnizaţiei minime.

"Nu s-a pus problema tăierilor de salarii de către acest Guvern. Eu ştiu că tăierile de salarii şi politica de austeritate sunt atributul PNL, care, de altfel, a şi afirmat public acest lucru. Dimpotrivă, noi la 1 septembrie avem creşterea punctului de pensie, creşterea indemnizaţiei minime, în niciun caz nu ne punem problema tăierilor de salarii. Când am preluat guvernarea am spus că pentru noi este importantă creşterea veniturilor populaţiei şi creşterea nivelului de trai şi în niciun caz tăierea salariilor", a declarat Viorica Dăncilă.

Totuși, potrivit unor surse oficiale din interiorul PSD, premierul Viorica Dăncilă și PSD pregătesc o restructurare și în această restructurare se vor desființa ministere.

"Dacă aceste desființări de ministere se vor produce cu restructurări de posturi, cu concedierea unor oameni, asta va fi extrem de neplăcut", a spus Radu Tudor, în ediția de marți a emisiunii "Punctul de Întâlnire".

Informațiile privind posibile tăieri de salarii în sectorul public au fost respinse categoric de purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor.

"Este o dezinformare crasă: nu avem în intenție să tăiem nimic: nici salarii, nici pensii, nici să dăm oameni afară. Nu asta face Guvernul României. Nu se întâmplă nimic din ce se rulează în momentul de față", a spus Mihai Fifor, la "Punctul de Întâlnire".

 

 

 

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close