Antena 3 CNN Actualitate Titus Corlăţean: Algeria nu negociază cu teroriştii. Am făcut tot ce a fost posibil

Titus Corlăţean: Algeria nu negociază cu teroriştii. Am făcut tot ce a fost posibil

Titus Corlăţean: Algeria nu negociază cu teroriştii. Am făcut tot ce a fost posibil
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Ian 2013   •   19:35

Titus Corlăţean a intrat în intervenţie telefonică directă cu Radu Tudor, unde a declarat că au existat numeroase solicitări de negociere din partea partenerilor occidentali, autorităţile algeriene refuză să negocieze cu teroriştii.

De asemenea, acesta a declarat că autorităţile române ar fi putut gestiona altfel situaţia în cazul celui de-al doilea cetăţean român mort în Algeria dacă ar fi fost informate că acesta avea o problemă de sănătate "serioasă", care îi punea viaţa în pericol.


Titus Corlăţean a afirmat că MAE a anunţat decesul celui de-al doilea român atunci când a avut această informaţie "confirmată şi certificată".
   
"Am confirmat astăzi, când am avut informaţia certificată de la autorităţile algeriene. Sâmbătă am aflat că a fost eliberat, printr-o operaţiune a armatei algeriene, într-un grup mai larg, de 20 de cetăţeni şi că ar fi internat în spital. Această informaţie a fost confirmată ulterior, inclusiv aseară (sâmbătă seară -n.r.) am aflat pe sursă occidentală că era în spital. Ce am regretat a fost că informaţia care ne-a fost furnizată nu a fost completă şi nu ni s-a spus că există o problemă de sănătate serioasă, care i-ar putea pune în pericol viaţa, pentru că dacă ştiam altfel gestionam, inclusiv comunicarea cu familia", a afirmat Corlăţean, referindu-se la cel de-al doilea român care şi-a pierdut viaţa în Algeria.
   
În ceea ce priveşte modul în care MAE a comunicat în situaţia crizei ostaticilor din Algeria, Corlăţean a spus că în astfel de situaţii există anumite proceduri, pe care ministerul le-a respectat: "Sunt nişte proceduri şi limite în astfel de situaţii de criză şi lucruri care nu trebuie spuse pentru a nu pune în pericol vieţile celor ţinuţi prizonieri şi noi le-am respectat".

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close