TRAIAN BASESCU, DISPERAT DUPA PUTERE SI DISPRETUIT DE ROMANI

08 Iul 2012   •   15:55
TRAIAN BASESCU, DISPERAT DUPA PUTERE SI DISPRETUIT DE ROMANI
 Viata politica romaneasca traverseaza azi momente de tensiune maxima. Uniunea Social Liberala a reusit sa obtina in Parlament suspendarea presedintelui Traian Basescu. Suntem in linie dreapta pentru un referendum ce va avea loc pe 29 Iulie. Considerat pe buna dreptate cauza instabilitatii, tensiunii fara precedent intre centrele de putere, excesiv de autoritar si obsedat de a controla toate institutiile statului, presedintele Basescu va fi adus acolo unde a declarat de mai multe ori ca-i place : in fata poporului.

Dupa opt ani cu Traian Basescu, Romania e macinata de nerealizari uriase. Nici un prim ministru n-a putut sa-si croiasca propria viziune fara ca presedintele sa intre cu bocancii in guvernare, sa impuna viziunile sale controversate si ineficiente in sanatate, educatie, justitie, munca si protectie sociala.

Peste 3 saptamini, romanii sunt chemati la vot. Sondajele arata ca Traian Basescu va fi spulberat de votul popular si va fi trimis acasa. O participare scazuta la vot ar putea sa-i sufle in pinze lui Basescu, iar disputa sa fie cu surprize. Tabara PDL apeleaza la diversiuni, la comandarea unor articole in presa straina, la stimularea unor politicieni europeni in a critica si sanctiona Romania.

Detestat de majoritatea romanilor, Traian Basescu se agata cu disperare de putere. Peste 3 saptamini, totul se va transa. Crin Antonescu, presedintele interimar al Romaniei, a declarat ca se va retrage definitiv din viata politica daca Basescu va cistiga la referendum.

Ce faceti peste 3 saptamini? Cum votati la 29 Iulie?

In prima parte a emisiunii de azi, de la ora 19,00, invitati sunt profesorul Alexandru Atanasiu, fost ministru al educatiei si al muncii si profesorul Cristian Pirvulescu, presedintele Asociatiei Pro Democratia

In partea a doua, de la ora 20,00, vine personajul politic al momentului : Crin Antonescu, presedintele interimar al Romaniei


 

  • x close