Antena 3 CNN Actualitate Ultima oră: Liviu Dragnea vrea eliberarea. Ce scrie în cele două cereri înaintate magistraților

Ultima oră: Liviu Dragnea vrea eliberarea. Ce scrie în cele două cereri înaintate magistraților

Fostul președinte PSD Liviu Dragnea vrea să fie eliberat din închisoare.

Ultima oră: Liviu Dragnea vrea eliberarea. Ce scrie în cele două cereri înaintate magistraților
Sursa foto: foto: Agerpres
06 Ian 2020   •   21:31

Aflat în Penitenciarul Rahova, Liviu Dragnea a înaintat două cereri Înaltei Curți de Casație și Justiție - Secția Penală.

"Subsemnatul Nicolae-Liviu Dragnea, contestator condamnat deținut, CNP..., domiciliat în bd.... mun. Turnu Măgurele, jud. Teleorman, în prezent deținut în executarea unei pedepse privative de libertate în Penitenciarul București Rahova, posesor al CI seria... CONTESTAȚIE LA EXECUTARE prin care contest executarea - în ceea ce privește pedeapsa principală a închisorii de 3 ani și 6 luni a - Sentinței penale nr. 377 din 21.06.2018, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția Penală în Dosarul nr. 2628/ 2016, devenite definitive pe latură penală prin respingerea apelurilor pe latură penală prin Decizia penală nr. 142 din 27.05.2019, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție - Completul de 5 judecători penal în Dosarul 2401/1/2018 și solicit instanței să constate împiedicarea la executarea pedepsei principale cu închisoarea începând cu data de 10.10.2019 și să dispună punerea mea de îndată în libertate". (sursa Lumea Justiției)

foto: captura Antena 3/ Punctul de Întâlnire

"Subsemnatul Nicolae-Liviu Dragnea, petent, condamnat deținut, CNP..., domiciliat în bd.... mun. Turnu Măgurele, jud. Teleorman, în prezent deținut în executarea unei pedepse privative de libertate în Penitenciarul București Rahova, posesor al CI seria... CERERE DE HABEAS CORPUS prin care solicit instanței să constate caracterul nelegal al stării mele de privare de libertate (de detenție) începând cu data de 10.10.2019 și să dispună punerea mea de îndată în libertate." (sursa Lumea Justiției)

foto: captura Antena 3/ Punctul de Întâlnire

De precizat este astfel că cererea de habeas corpus urmărește exclusiv încetarea stării de detenție a lui Liviu Dragnea, deci punerea sa în libertate, și nu vizează sub nicio formă încetarea existenței juridice (prin desființare, anulare, modificare etc.) sau pierderea autoritătii de lucru judecat a sentinței penale de condamnare devenite definitive, noteză Lumea Justiției. Mai multe detalii, pe Luju.ro.

Informația a fost prezentată de Radu Tudor, luni, la Punctul de Întâlnire.

 

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire Liviu Dragnea
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close