Antena 3 CNN Actualitate Noua tulpină britanică face victime în România? Un bărbat de 34 de ani, întors din Marea Britanie, a murit de COVID-19

Noua tulpină britanică face victime în România? Un bărbat de 34 de ani, întors din Marea Britanie, a murit de COVID-19

Un bărbat în vîrstă de 34 de ani, întors recent din Marea Britanie, a murit de COVID-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina. Acesta fusese testat pozitiv pentru infecţia cu SARS-COV-2 după ce s-a întors acasă, în urmă cu mai puţin de două săptămâni. A fost internat în stare gravă.

Noua tulpină britanică face victime în România? Un bărbat de 34 de ani, întors din Marea Britanie, a murit de COVID-19
Sursa foto: foto:jurnal.md
de Gabriel Dano    |    26 Ian 2021   •   20:30

„Pacientul se întorsese undeva în urmă cu şapte zile din Anglia, a prezentat simptomatologie specifică de COVID, a stat vreo patru zile acasă, apoi s-a prezentat la CPU Caracal, înţeleg că starea lui s-a deteriorat de pe o zi pe alta stând acasă. În momentul când a ajuns la CPU Caracal, a fost evaluat cu test rapid care a ieşit negativ şi, totodată, cu un CT pulmonar care a pus în evidenţă leziunile specifice de COVID, cu o afectare mare, de 75%, fapt pentru care a fost redirecţionat către spitalul nostru, unde a fost confirmată (infecţia cu SARS-CoV-2 n.r.) prin test PCR”, a declarat medicul Florin Popa, potrivit Agerpres.

Acesta a decedat pe 23 ianuarie la SJU Slatina, la trei zile de la internare. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, bărbatul de 34 de ani prezenta şi obezitate, iar cauzele decesului sunt: stop cardiorespirator, insuficienţă respiratorie acută, pneumonie, infecţie COVID-19.

Doi contacţi de familie ai bărbatului întors recent din Marea Britanie au fost de asemenea testaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2, iar acum speciliștii încearcă să afle dacă este vorba despre noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie.

Informația a fost prezentată, marți seară, de Radu Tudor la "Punctul de Întâlnire":

Noi cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus confirmate în România

 Un nou caz de infectare cu noua tulpină B.1.1.7 a virusului Sars Cov-2, originară din Marea Britanie, a fost depistat marţi.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 69 ani, pensionar, din Constanța.

Bărbatul a început să aibă simptome de boală în data de 28 decembrie 2020, iar în 02 ianuarie 2021 a efectuat un test RT-PCR al cărui rezultat a fost pozitiv.

În perioada 4 ianuarie - 6 ianuarie 2021 pacientul a fost internat în Constanța, după care, în data de 7 ianuarie 2021, a ajuns într-o unitate medicală din București cu stare generală afectată.

În data de 17 ianuarie 2021 pacientului i s-a recoltat o probă pentru un nou test RT-PCR, al cărui rezultat a fost, de asemenea, pozitiv.
Pacientul din Constanţa nu a călătorit în Marea Britanie

La acel moment, întrucât exista suspiciunea infecției cu tulpina B.1.1.7, s-a făcut secvențierea la Institutul Matei Balş iar confirmarea a venit în data de 26 ianuarie.

Pacientul nu a călătorit în Marea Britanie și nici nu a venit în contact cu persoane infectate cu noua variantă de coronavirus.

DSP Constanța are în desfățurare o nouă anchetă epidemiologică pentru acest caz.

În prezent, pe teritoriul României au fost identificate 5 cazuri cu noua variantă de coronavirus SARS- Cov -2.

Cel de-al patrulea caz, confirmat luni, la Suceava

Noua variantă britanică a tulpinii SARS-CoV-2 a fost depistată și la Suceava, la un bărbat de 39 de ani care a venit în România din Marea Britanie în 5 ianuarie. Între timp, acesta a fost externat dar s-a reinternat în Spitalul Judeţean, la Secţia de Boli Infecţioase.

Pacientul a fost testat pozitiv în data de 9 ianuarie în CPU Rădăuți, după care a fost internat in Spitalul Orășenesc Siret și, din 11 ianuarie, în Spitalul Județean Suceava. El a rămas internat acolo până în data de 22 ianuarie.

Când a devenit simptomatic, bărbatul era în carantină la domiciliu, precizează Ministerul Sănătății.

În data de 24 ianuarie, pacientul s-a reinternat în spitalul județean, la secția de Boli Infectioase, unde se află și în prezent, în investigații și tratament.

×
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close