Antena 3 CNN Actualitate Oxigenoterapia, terapia care ajută bolnavii de COVID să nu ajungă la ATI

Oxigenoterapia, terapia care ajută bolnavii de COVID să nu ajungă la ATI

Nu foarte multă lume știe ce sunt camerele hiperbare. Cristina Udrea ne ajută să înțelegem tot ce este necesar să știm despre această terapie complementară, dar și care sunt afecțiunile care ar putea fi ameliorate de această oxigenoterapie. Spre exemplu, pacienții infectați cu COVID ar putea avea mari șanse să nu mai ajungă la ATI dacă ar folosi acest tratament.

Oxigenoterapia, terapia care ajută bolnavii de COVID să nu ajungă la ATI
de Andreea Cigolea    |    10 Feb 2021   •   10:50

Kinetoterapeutul Cristina Udrea a vorbit în cadrul rubricii Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea despre beneficiile oxigenoterapiei.

''Oxigenarea hiperbară este o procedură prin intermediul căreia inspirăm oxigen pur în interiorul unei camere presurizate, la o presiune de până la trei ori mai mare decât presiunea atmosferică normală. Presiunea ridicată ajută la absorţia mai bună a oxigenului în organism.

Prin aportul de oxigen ajută la o funcţionare mai bună a organismului şi poate fi folosită la o funcţionare mai bună a organismului şi poate fi folosită terapie complentară cu multiple beneficii.

La ce afecţiuni ajută oxigenoterapia

Ajută la regenerarea ţesuturilor, la stimularea angogenezei, formarea de noi vase de sânge prin stimularea neurogenezei - formarea de celule nervoase. Este foarte utilă pentru sportivi, în sensul că ajută la refacerea mult mai rapidă după traumatisme sau intervenţii chirurgicale. O refacere s-a demonstrat prin studii de 4 până la 6 ori mai rapidă. De asemenea şi refacerea după efort intens, prin descompunerea acidului lactic care se acumulează în muşchi. Novak Djokovic chiar are o astfel de cameră mobilă pe care o ia cu el în turnee. Totodată, stimulează producţia de elastină şi colagen prin mobilizarea celulelor stem. Studiile au arătat o creştere a mobilizării celulelor stem de până la 800 % mai mare.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close