Antena 3 CNN Actualitate Albirea profesională nu strică dinţii. Dr. Epistatu ne spune cele cinci cauze care ne îngălbenesc dantura

Albirea profesională nu strică dinţii. Dr. Epistatu ne spune cele cinci cauze care ne îngălbenesc dantura

Cu toţii ne dorim dinţi albi sau strălucitori, dar ce facem dacă natura nu ne-a ajutat sau i-am stricat între timp? Medicul stomatolog Ada Epistatu ne spune mai multe despre albirea profesională, când este recomandată şi când nu sau dacă este dăunătoare.

Albirea profesională nu strică dinţii. Dr. Epistatu ne spune cele cinci cauze care ne îngălbenesc dantura
Sursa foto: pixabay.com
18 Mar 2021   •   11:13

"Putem apela la această albire profesională când vrem dinţi mai albi. De fapt, este cea mai uşoară formă de cosmetizare a dinţilor", a spus medicul stomatolog Ada Epistatu, joi, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

Albirea profesională nu strică dinţii

Pentru că multă lume se teme de această procedură, pe motiv că ar strica dinţii, medicul a lămurit acest aspect.

"Lucrez de 25 de ani şi facem albiri cam tot de atâta timp şi pot să spun că niciun pacient nu a plecat vreodată cu dinţii stricaţi din cabinet. De ce? Pentru că albirea profesională trebuie făcută supravegheat, de un specialist. 

În clinică, noi avem doctori şi asistenţi care se ocupă doar de albirea dentară, pentru asta se pregătesc şi ei ştiu ce cazuri merg pentru albire. 

Albirea nu sensibilizează dinţii

"Unii pacienţi pot să aibă dinţi sensibili, retracţii sau carii dentare şi, atunci, nu se poate face albire. Atunci, fie sunt preluaţi de cei care fac profilaxie", explică medicul.

"De-a lungul timpului, în procesul de albire a dinţilor, lucrurile au evoluat foarte mult ca tehnică, astfel că procedura nu afectează dinţii şi nu produce fisuri", spune dr. Epistatu.

În plus, la kiturile noi de albire, există substanţe care se dau acasă în cazul în care apare sensibilitatea şi geluri care folosite după recomandarea medicului pot prelungi efectul albirii în timp.

De ce se îngălbenesc dinţii

Stomatologul explică faptul că unii dinţi sunt galbeni de felul lor, dar sunt şi alte motive. 

Cauzele interne se referă la administratea anumitor medicamente, iar cele externe sunt fumatul, alcoolul, sucurile acidulate, cafeaua sau ceaiul în exces.

"După părerea mea, nu cafeaua îngălbeneşte dinţii sau îi pătează. Dar aceste cauze pot fi îndepărtate", adaugă medicul.

Albirea profesională, care curăţă şi smalţul dinţilor, se recomandă să se facă o dată pe an sau o dată la doi ani.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close