Antena 3 CNN Life Substanţa din mere care ne apără de COVID. Medic: Este foarte studiată acum, în pandemie, şi are efect antiviral

Substanţa din mere care ne apără de COVID. Medic: Este foarte studiată acum, în pandemie, şi are efect antiviral

Astăzi vedem care este dieta ideală de toamnă. În sezonul rece, avem nevoie de alimente care ne încălzesc, iar nutriționistul Ruxandra Pleșea ne spune care sunt acestea. Tot de la medic aflăm și care este substanța pe care o găsim de exemplu în mere și care ne apără de COVID, dar şi de ce creşte pofta de dulce în sezonul rece.

Substanţa din mere care ne apără de COVID. Medic: Este foarte studiată acum, în pandemie, şi are efect antiviral
de Milena Niță    |    10 Noi 2020   •   10:30

O substanţă care se găseşte în mere, fructe de sezon, ne-ar putea ajuta în lupta cu coronavirusul, spune medicul nutriţionist Ruxandra Pleșea, bazându-se pe unele studii întreprinse recent în această perioadă de pandemie.

Alimentele cu quercitin care ne apără de boli

"Pentru că vorbim de protecţie, trebuie să spunem că acum apar merele care conţin quercetin. Acesta este un nutrient foarte studiat acum, în contextul pandemiei de coronavirus, şi se pare că în studii chiar are efect antiviral.

Aşa că ne dorim să consumăm în această perioadă cât mai multe mere neprocesate, care au un parfum specific şi ele vor fi fructele-vedetă", a explicat medicul Ruxandra Pleșea, marţi, la rubrica Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.

Quercetinul se mai găseşte şi în ceapă, şi în capere, însă nu putem să facem exces, mai ales dacă avem afecţiuni gastrice. 

Dr. Pleşea: 600 gr mere pe zi, recomandate în dieta oricui

"Dar merele sunt bine-venite, până la 500-600 de grame pe zi în dieta oricui", recomandă dr. Pleşea.

Motivul pentru care ne creşte pofta de dulce când vine frigul. Dr. Ruxandra Pleşea: De aceea, organismul ne cere zaharuri

Substanţa din mere care ne apără de COVID

Medicul spune, ca sfat general, că protejarea de boli nu se poate face pe loc, ci este nevoie de un întreg stil de viaţă, din care face parte şi dieta. 

Alimentele de sezon care fac bine organismului sunt leguminoasele, rădăcinoasele, iar în această perioadă rece, alimentaţia nu va mai fi bazată pe salate, ca vara, sau alte alimente care ne răcoresc, ci unele potrivite sezonului.

Alimentele de sezon care ne fac bine

De asemenea, e nevoie de mai multe grăsimi bune, dar nu excesiv.

Alimentaţia trebuie să fie în acest sezon un pic mai consistentă şi nu trebuie să uităm de leguminoase, precum lintea, mazărea şi năutul.

"Ele sunt minunate şi aduc un echilibru bun pentru flora intestinală, care şi ea este un scut de protecţie, atunci când vorbim de boli, inclusiv răceli, viroze", a încheiat dr. Ruxandra Pleșea.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close