Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate: Nu mai folosiţi beţişoare de urechi! Iată cum ne curăţăm corect

Sfat de sănătate: Nu mai folosiţi beţişoare de urechi! Iată cum ne curăţăm corect

Durerea de ureche este destul de zgomotoasă și astăzi aflăm când este cazul să ne îngrijoreze. Medicul ORL Remus Mihalcea ne explică ce afecțiuni se pot ascunde în spatele unei dureri de ureche, dar și cum ne putem vindeca. Tot acum aflăm și dacă bețisoarele de urechi sunt recomandate sau nu, dar și cum se face o toaletă corectă a nasului.

Sfat de sănătate: Nu mai folosiţi beţişoare de urechi! Iată cum ne curăţăm corect
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    06 Mai 2020   •   10:00

Deşi folosite pe scară largă, beţişoarele de urechi nu sunt recomandate de medici, pentru că am putea să ne îmbolnăvim de otită.

"Otita externă poate apărea din cauza utilizării beţişoarelor, de cel mai multe ori, sau a expunerii la apa din bazin", a atenţionat medicul Remus Mihalcea, miercuri, la rubrica Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.

Mai mult, "beţişoarele de urechi nu sunt indicate, sunt chiar interzise în ţările europene pentru toaleta conductului auditiv extern", atenţioneată medicul ORL.

"Corect este curăţarea conductului auditiv extern cu capătul unui prosop curat dedicat acestei manevre", ne sfătuieşte dr. Remus Mihalcea.

Aşadar, durerea de ureche şi senzaţia de ureche înfundată, diminuarea auzului, sunt cele două simptome care ne trimit la medic.

Sfat de sănătate. Ce poate ascunde o durere de ureche

Sfat de Sănătate. Cât de periculoase pot fi dopurile de urechi

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close