Antena 3 CNN Life Care este cea mai mare greşeală pe care o facem zilnic. Poate provoca complicații severe

Care este cea mai mare greşeală pe care o facem zilnic. Poate provoca complicații severe

Constipația este o afecțiune pe care mulți nu o iau deloc în serios. Gastroenterologul Andrei Haidar a vorbit la Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea despre ce boli ascunde un tranzit intestinal anormal. Cel mai important se pare că este un mic dejun sănătos și o alimentație echilibrată. Vestea bună este că ne vindecăm de constipație mai ușor decât ne-am fi gândit.

Care este cea mai mare greşeală pe care o facem zilnic. Poate provoca complicații severe
de Andreea Cigolea    |    18 Aug 2020   •   10:40

Gastroenterologul Andrei Haidar ne dă câteva ponturi pentru o digestie ușoară, dar şi care este cea mai mare greşeală pe care o facem zilnic.

''Constipaţia poate să fie din cauza unor boli însăscute. Constipaţia de care suferă marea majoritate a persoanelor se numeşte constipaţia habituală sau din cauza unui comportament. Clar există persoane care sunt predispuse. Contipaţia nu este doar de un singur fel.

Gastroenterologul Andrei Haidar explică cât de important este să avem o dietă sănătoasă

Sunt de mai mute feluri şi întotdeauna când un om mănâncă sănătos, mănâncă la timp, mănâncă zarzavaturi, mănâncă fructe şi totuşi e constipat, clar are o problemă (...)

Marea majoritate a oamenilor cu constipaţie suferă din cauza comportamentului neadecvat în ceea ce priveşte dieta. Nu mănâncă dimineaţa.

Trebuie să mâncăm dimineaţa. Trebuie să mâncăm la timp, să consumăm fibre şi să facem mişcare!

Întărirea musculaturii este un factor foarte important. Dimineaţa trebuie să ai timp pentru scaun. După ce ai luat micul dejun trebuie să ai timp pentru toaletă (...) Trebuie să consumăm cel puţin trei litri de lichide'', a explicat medicul Andrei Haidar.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close