Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Ce poate ascunde o durere de ureche

Sfat de sănătate. Ce poate ascunde o durere de ureche

Durerea de ureche este destul de zgomotoasă și astăzi aflăm când este cazul să ne îngrijoreze. Medicul ORL Remus Mihalcea ne explică ce afecțiuni se pot ascunde în spatele unei dureri de ureche, dar și cum ne putem vindeca. Tot acum aflăm și dacă bețisoarele de urechi sunt recomandate sau nu, dar și cum se face o toaletă corectă a nasului.

Sfat de sănătate. Ce poate ascunde o durere de ureche
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    06 Mai 2020   •   09:47

"Când ne doare urechea mai mult de 1-2 zile, ar trebui să ne adresăm unui medic specialist. Această durere poate ascunde de la o banală otită externă, o inflamaţie a conductului auditiv extern până la otite medii complicate sau altă patologie ce poate debuta cu acestă simptomatologie", a explicat medicul Remus Mihalcea, miercuri, la rubrica Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.

Otita externă este de cauză bacteriană şi reprezintă o inflamaţie a conductului auditiv extern şi debutează cu o durere surdă ce nu cedează uşor la tratamentele populare, precum căldură locală sau picături.

"Poate apărea din cauza utilizării beţişoarelor de urechi, de cel mai multe ori, sau a expunerii la apa din bazin", atrage atenţia dr. Mihalcea.

Din acest motiv, spune medicul, atunci când mergem să înotăm, ideal ar fi să folosim dopuri speciale.

"Beţişoarele de urechi nu sunt indicate, sunt chiar interzise în ţările europene pentru toaleta conductului auditiv extern", atenţioneată medicul ORL.

Tot în conductul auditiv extern, mai pot fi otite de tip fungic sau micozele, ciupercile care pot apărea tot ca urmare a utilizării beţişoarelor, mâinilor murdare sau apei din bazin.

"Apoi, otita medie, care poate fi acută, bacteriană sau supurată, ea apare mai ales la copii, în prima decadă a vieţii, din cauza secreţiilor nazale", spune medicul.

Pentru lavajul foselor nazale, în răceli, folosim apa de mare, dar nu zilnic, ci atunci când avem secreţii.

În cazurile de otită medie complicată, netratate pe termen lung, rar poate apărea scăderea auzului până la surditate.

Aşadar, durerea de ureche şi senzaţia de ureche înfundată, diminuarea auzului, sunt cele două simptome care ne trimit la medic.

Sfat de sănătate: Nu mai folosiţi beţişoare de urechi! Iată cum ne curăţăm corect

Sfat de Sănătate. Cât de periculoase pot fi dopurile de urechi

Sfat de Sănătate. Ce ascunde o durere de ureche


 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close