Antena 3 CNN Life Culinar Sfat de sănătate. Ce facem cu mâncarea rămasă de la Paşte - Reţete reinterpretate

Sfat de sănătate. Ce facem cu mâncarea rămasă de la Paşte - Reţete reinterpretate

Cu siguranţă, după masa de Paşte v-au rămas nişte alimente pe care nu aţi vrea să le aruncaţi şi vă întrebaţi ce să faceţi cu ele şi cât timp mai sunt bune. Iată câteva idei pentru a consuma drobul, ouăle sau carnea de miel preparate pentru masa de sărbătoare.

Sfat de sănătate. Ce facem cu mâncarea rămasă de la Paşte - Reţete reinterpretate
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    23 Apr 2020   •   10:10

1. O reţetă rapidă în care putem folosi ouăle de la Paşte este caracatiţa în stil mediteranean, reţetă de la Chef Constantin Ghimpu.  

În afară de ouă, mai avem nevoie de cartofi copţi, roşii cherry, ardei iute, caracatiţă.

2. O altă reţetă pe care o putem face din ouăle rămase de la Paşte este cea cu maioneză, ceapă sau catravete murat şi pătrunjel verde.

3. Reţetă pentru tartă din carne de miel

Dacă mai aveţi carne de miel, fie la cuptor sau stufat ori drob, o puteţi folosi într-o tartă. Se pune aluatul de foietaj în tavă, carnea tocată, din nou aluta, alt strat de carne şi, apoi, se unge cu ou.

Carnea de miel poate fi folosită la această reţetă şi după 3-4 zile de la Paşte, dacă a fost ţinută la frigider.

"Carnea de miel este o carne foarte curată, cum este carnea animalelor care pasc, iar corespondentul mai uşor pentru ea ar fi carnea de ied.

Asociaţi carnea de miel cu multe legume, verdeţuri, tocmai pentru a ne ajuta la digestie, pentru a ne aduce vitaminele şi mineralele de care avem nevoie", a spus dr. Laura Ene, medic nutriţionist, joi, la rubrica Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.

Ce facem cu mâncarea rămasă de la Paşte. Reţete reinterpretate

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close