Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Anxietatea a crescut cu 50% în pandemie, iar consumul de alcool cu 30%. Medic: "Frica nu ne ajută"

Sfat de sănătate. Anxietatea a crescut cu 50% în pandemie, iar consumul de alcool cu 30%. Medic: "Frica nu ne ajută"

Vine vara şi nu ştim dacă şi cum ne facem concediul. Medicul psihoterapeut Nadia Gorduza ne spune cât ne afectează psihicul acest lucru, nesiguranţa, faptul că nu ştim ce se va întâmpla în următoarele luni.

Sfat de sănătate. Anxietatea a crescut cu 50% în pandemie, iar consumul de alcool cu 30%. Medic: "Frica nu ne ajută"
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    09 Iun 2020   •   09:55

"Nevoia de control este o nevoie bazală de supravieţuire şi lipsa perspectivei în acest moment, nici măcar a zilei de mâine, ne zdruncină din temelii, ne afectează foarte tare", a explicat medicul Nadia Gorduza, marţi, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

Psihologul a spus că la clinică unde lucrează, a crescut enorm numărul cazurilor de anxietate, de depresie, de insomnie şi de atac de panică, în această perioadă a pandemiei.

"Este şi un studiu publicat în martie care arată că anxietatea a crescut cu 50%, două persoane din trei raportează simptome de depresie, a crescut nivelul consumului de alcool cu 28%, este enorm, a crescut nivelul consumului de droguri reacreaţionale şi atunci oamenii sunt atât de neliniştiţi încât încearcă prin orice mecanism să se tempereze şi ne afectează foarte mult psihologic", atenţionează medicul Gorduza.

Psihologul ne sfătuieşte să ne temperăm în acestă perioadă, să ne gândim la toate lucrurile bune de care ne bucurăm, pentru că "frica nu ne ajută la nimic". 

Mai mult decât atât, nesiguranţa psihică ne afectează imunitatea şi, astfel, ne putem îmbolnăvi mai repede.

Sfat de sănătate. Cum putem ajunge la cancer din cauza stresului. "În acele momente, un hormon curge prin sânge, ca rugina pe ţevi"

Sfat de Sănătate. Anxietatea a crescut cu 50% în pandemie

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close