Antena 3 CNN Life Diferența dintre alergie și COVID-19. Medic alergolog: ”Acesta este primul semn distinctiv!”

Diferența dintre alergie și COVID-19. Medic alergolog: ”Acesta este primul semn distinctiv!”

Suntem în plin sezon de ambrozie, dar și în pandemie de coronavirus. Trebuie să știm cum putem face diferența dintre o alergie și infecția cu COVID-19.

Diferența dintre alergie și COVID-19. Medic alergolog: ”Acesta este primul semn distinctiv!”
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Țigănilă    |    01 Sep 2020   •   09:15

 Alergologul Poliana Leru a vorbit marți, la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea”, despre diferența dintre alergie și coronavirus.

”Este prima dată când avem simultan o epidemie de viroză respiratorie și suntem în plin sezon de alergie la ambrozie, în perioada de vârf. Este o situație deosebită și dificilă”, a spus medicul alergolog Poliana Leru.

”În primele zile, pentru cei care nu se știu cu alergii, se poate crea o confuzie dacă au simptome nazale de tip strănut, prurit, curgerea nasului”.

Alergiile NU dau febră!

”Primul semn distinctiv este febra. La pacienții cu COVID febra apare în peste 70% din cazuri. În același timp, pacienții cu COVID au o stare generală modificată, o astenie, au manifestări generale dincolo de cele nazale astfel încât mai mult decât în primul moment nu se poate confunda”, a precizat medicul.

Sfat de Sănătate. Diferența dintre alergie și coronavirus

Durerea de cap apare în alergii doar la complicații!

”Durerea de cap la pacientul cu rinită alergică este un semn când apare din nou sinuzită, dar manifestările se instalează progresiv. Nu sunt brusc instalate cum se întâmplă la COVID. Pierderea mirosului este o consecință a afectării sinusale, nu se întâmplă brusc în alergii cum se întâmplă în COVID”.

Gustul nu este modificat în alergii!

Potrivit medicului alergolog, ultimul semn distinctiv este răspunsul terapeutic. Dacă administrăm antialergice și ne ameliorăm semnificativ este clar că e vorba de alergie.

Prevenția alergiei la ambrozie 

”În general, în bolile alergice singura prevenție este evitarea substanței la care ești alergic. Evitarea contactului cu ambrozia este dificilă pentru că este foarte răspândită planta”, a mai spus medicul alergolog Poliana Leru.

 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close