Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Cum tratăm durerile de burtă cauzate de stres

Sfat de sănătate. Cum tratăm durerile de burtă cauzate de stres

Cu toți am auzit de gastrită, dar ce este de fapt gastrita? Răspunsul surprinzător îl aflăm de la gastroenterologul Bogdan Mateescu. Trebuie să știți că este o mare diferență între o durere de burtă și una de stomac și că multe dintre aceste dureri vin de fapt de la stres. Tot acum aflăm și ce ascund o greață sau lipsa poftei de mâncare.

Sfat de sănătate. Cum tratăm durerile de burtă cauzate de stres
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    21 Mai 2020   •   09:34

"Aceste boli sunt dese şi afectează populaţia tânără mai ales, dar şi pe cei de 50 de ani. Ele apar dintr-un ameste de factori. E vorba de probleme de comunicare între creier şi intestin - creierul face ca intestinul să funcţioneze şi dacă creierul dă comenzi greşite intestinului, apar tulburări funcţionale.

Deci sunt boli care nu au o bubă, o leziune, nu se văd la analize, la tomografie, la colonoscopie, pentru că organul digestiv e normal. Anomaliile apar de la cum comunică creierul cu organul digestiv. Şi aceste tulburări pot mima tot ce ştie să facă intestinul, adică ne dau balonare, constipaţie, diaree, greaţă, disconfort abdominal, durere", a explicat medicul Bogdan Mateescu, joi, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

Medicul spune că totul depinde de cum îşi aranjează fiecare comunicarea dintre creier şi intestin.

Un ajutor poate veni şi de la psihoterapeut sau poate fi nevoie de un ajutor medicamentos, şi nu e vorba de "nebunie" cum se spune adesea, ci de stres.

Alimentele au un rol minor în această situaţie.

"De cele mai multe ori, stresul e elementul-cheie în toată acestă problemă. Recomand ca oamenii să fie calmi şi să de ducă la doctor, când au această problemă", a spus medicul.

Sfat de Sănătate. Durerile de burtă, des cauzate de stres

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close