Antena 3 CNN Coronavirus Sfat de sănătate. Cum poartă fumătorii masca de protecţie - Ce recomandă medicii

Sfat de sănătate. Cum poartă fumătorii masca de protecţie - Ce recomandă medicii

Dacă în unele judeţe din ţară, masca de protecţie este obligatorie, în Bucureşti se poate purta numai când mergem la cumpărături sau când suntem în jurul mai multor persoane. De asemenea, ea trebuie igienizată. Cum purtăm masca, astfel încât ea să nu ne dăuneze, ne spune medicul Adrian Marinescu, doctor infecţionist la Institutul Matei Balş din Bucureşti.

Sfat de sănătate. Cum poartă fumătorii masca de protecţie - Ce recomandă medicii
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    21 Apr 2020   •   10:04

O categorie aparte în această perioadă de pandemie sunt fumătorii, în special cei care nu rezistă să stea la serviciu fără să fumeze.

Riscul este că ei se pot contamina dacă îşi dau des masca jos pentru a fuma şi apoi îşi pun aceeaşi mască, pentru că nu avem multe în această perioadă.

"Aceste momente trebuie alese bine. Cel mai indicat este să avem răbdare până ajungem acasă, unde ne vom curăţa bine pe mâini şi atunci putem să mâncăm, să fumăm.

Dacă vorbim de un interval scurt de câteva ore, de când ne punem masca şi până vrem să fumăm, este evident că nu vom avea atâtea măşti.

În consecinţă, dacă suntem la serviciu, putem să ne scoatem masca şi să fumăm, dar trebuie să avem mâinile curate", a explicat dr. Adrian  Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş din Bucureşti, marţi, la rubrica Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.

Este de menţionat că trebuie să fim curaţi pe mâini când ne dăm masca jos şi, apoi, din nou trebuie să avem grijă să nu fim murdari când ne punem masca la loc pe faţă, pentru a nu ne contamina.

Sfat de sănătate. Cum purtăm masca, astfel încât să nu ne dăuneze - Ce recomandă medicii

Sfat de sănătate. 3 paşi prin care ne punem corect masca de protecţie şi ce greşeli putem face

×
Subiecte în articol: fumatori mască Sfat de sănătate
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close