Antena 3 CNN Actualitate Sănătate La ce trebuie să fie atenți bolnavii de cancer în pandemie. Medic: ”Pacienții oncologici sunt cei mai...”

La ce trebuie să fie atenți bolnavii de cancer în pandemie. Medic: ”Pacienții oncologici sunt cei mai...”

Pacienții care suferă de cancer au primit două lovituri în pandemie, o dată din cauza COVID-ului și apoi din cauza faptului că au avut acces cu greu la tratamentul oncologic.

La ce trebuie să fie atenți bolnavii de cancer în pandemie. Medic: ”Pacienții oncologici sunt cei mai...”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    23 Sep 2020   •   09:38

Oncologul Kajanto Lidia a oferit la „Sfat de Sănătate” sfaturi utile pentru ca toți bolnavii de cancer să treacă cu bine peste această perioadă grea.

Bolnavii de cancer sunt cei mai vulnerabili în fața infecțiilor virale.Dacă la un pacient normal apare un risc de patru ori de a se infecta, la un pacient oncologic riscul este de zece ori. Pacienții bolnavi de cancer s-au protejat foarte bine, pentru că sunt obișnuiți să fie foarte atenți la infecții.

Toți pacienții oncologici, testați obligatoriu 

Din 14 mai, toti pacienții oncologici se testează obligatoriu, sunt testați la începutul chimioterapiei sau radioterapiei și apoi la 14 zile. Pacenții care fac chimioterapie fac testarea înainte fiecarei ședințe. Sunt destul de vulnerabil din cauza faptului că și medicația poate să dea efecte adverse și un risc de a dezvolta alte infecții bacteriene. 

Pacienții oncologici care se infectează cu coronavirus opresc chimioterapia, fac tratamenul pentru COVID și se pot videca. Tratamentul amânat însă contează foarte mult, pentru că chimioterapia trebuie făcut la intervale regulate. 

Pacientul oncologic, extrem de legat de medic

Schimbarea medicului contează foarte mult pentru bolnavii de cancer, pacientul  oncologic este un pacient mai deosebit, care se leagă de medicul care îl tratează, este o legătură mai specială. 

Pacienții care suferă de cancer ar trebui să ia legătura cu medicii de specialitate, și să nu aibă teama de a merge la medic. Este foarte important să tratezi boala de la început. 

Sfat de Sănătate. La ce trebuie să fie atenți bolnavii de cancer în pandemie

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate cancer pandemie
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close