Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Lentilele de contact, recomandate sau nu copiilor?

Sfat de sănătate. Lentilele de contact, recomandate sau nu copiilor?

Astăzi aflăm împreună ce exerciții putem face pentru a ne îmbunătăți vederea. Oftalmologul Roxana Cozubaș ne explică astăzi de înseamnă "regula 20-20-20" și la ce ne ajută zilnic. Tot acum vedem și dacă alimentația contează pentru sănătatea oculară. Dezbatem imediat mitul consumului morcovilor pentru o privire ageră.

Sfat de sănătate. Lentilele de contact, recomandate sau nu copiilor?
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    04 Mai 2020   •   09:32

"În prezent, materialele pentru lentilele de contact destinate copiilor lasă ochiul să respire ca şi când ochiul ar fi liber, astfel că la ochi ajunge o cantitate de oxigen similară cu cea care ajunge la ochiul deschis fără lentilă pe el", a explicat medicul Roxana Cozubaș, luni, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

Întrebată de la ce vârstă ar putea copilul să poarte lentilele de contact, medicul spune că acest aspect depinde mult de micul pacient. 

Mai exact, copilul trebuie să accepte acel corp străin pe suprafaţa ochiului, să vrea el să poarte lentilele, chiar dacă va fi ajutat de un adult, în ce priveşte igiena lor.

În plus, purtarea lentilelor de contact la copii "clar nu este dăunătoare în momentul de faţă", asigură medicul oftalmolog.

Sfat de Sănătate. Lentilele de contact, recomandate sau nu copiilor?

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close