Antena 3 CNN Life Mare grijă! Aceste alimente banale cresc riscul dezvoltării cancerului

Mare grijă! Aceste alimente banale cresc riscul dezvoltării cancerului

Este important să mâncăm autentic, alimente bio sau chiar crescute de noi în curte. Nutriționistul Luiza Pîrvu a dezvăluit la ”Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea” cum recunoaștem alimentele de calitate. Mare grijă! Alimentele injectate duc chiar și la cancer.

Mare grijă! Aceste alimente banale cresc riscul dezvoltării cancerului
Sursa foto: Pixabay.com
de Andreea Cigolea    |    16 Sep 2020   •   09:15

Trăim într-o lume în care pesticidele au fost folosite fără simț de răspundere și consecințele se văd. Există în continuare în sol și în apă foarte multe pesticide care vor rămâne ani de zile. Astfel, promovarea unei alimentații cât mai curate devine o necesitate.

Cum recunoaștem un produs bio 

Ne bazăm pe etichetă, a spus nutriționistul Luiza Pîrvu. ”Dacă pe etichetă scrie 100% organic, evident ca aceste ingrediente sunt organice. Dacă scrie organic și atât înseamnă că peste 95% din ingrediente sunt organice sau bio sau ecologice. Eticheta pe care scrie ”cu ingrediente organice” înseamnă că peste 70% din ingrediente provin din culturi organice”.

Produsele de la piață sunt naturale sau nu?

Gustul face diferența! Poate mai puțin la legume și la fructe, dar sunt alimente la care ne dăm seama.

Alimentele injectate ne îmbolnăvesc

Alimentele injectate ne îmbolnăvesc!

Pesticidele pot genera o serie de efecte negative de-a lungul timpului. Efectele depind de doza la care suntem expuși și de modul în care pesticidele au ajuns în corpul nostru, a spus Luiza Pîrvu, medic specialist nutriție și boli metabolice.

Simptomele pot fi ușoare, de la dureri de cap, amețeală sau greață. Dar pe termen lung și mai ales în doze mari, când e vorba de pesticide cu potențial toxic ridicat, putem vorbi de perturbarea imunității, perturbarea fertilității și nu în ultimul rând de efecte pro-cancerigene.

Cele mai tratate alimente cu pesticide

Un studiu făcut în SUA a arătat care sunt cele mai tratate alimente cu pesticide. Pe locurile fruntașe au fost merele, nectarinele și căpșunile iar în materie de legume - spanacul, broccoli și roșiile.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Andreea Cigolea
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close