Antena 3 CNN Actualitate Paşii prin care obţinem gratuit părerea unui medic din străinătate. "Aceste servicii nu costă bani pentru pacienţii români"

Paşii prin care obţinem gratuit părerea unui medic din străinătate. "Aceste servicii nu costă bani pentru pacienţii români"

Astăzi vedem cum putem ajunge în străinătate să ne tratăm la medici din diferite ţări, dar şi care sunt bolile pentru care merg românii să afle o a doua opinie în altă ţară. Spre exemplu, un oncolog turc ne explică de ce ne îmbolnăvim de fapt de cancer. Mare atenţie! Zahărul, un factor important.

Paşii prin care obţinem gratuit părerea unui medic din străinătate. "Aceste servicii nu costă bani pentru pacienţii români"
de Milena Niță    |    03 Noi 2020   •   09:35

Românii care vor să meargă să se trateze în străinătate sau sunt interesaţi doar de a doua opinie a unui doctor trebuie, în primul rând, să apezele la ajutorul unui consilier medical pentru a obţine opinii medicale gratuite de la specialişti din afară.

Cum ajunge un pacient român la medicii din străinătate

Apoi, "pacientul trimite dosarul medical complet, dosarul este dat mai departe către centrele medicale corespunzătoare diagnosticului fiecărui pacient şi medicii de acolo răspund cu privire la schema de investigaţii pe care pacientul român o are", a explicat Eva Pavel, consilier medical în cadrul spitalelor din străinătate, marţi, la rubrica Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.

Dacă schema de investigaţii este completă, se poate recomanda o schemă de tratement sau o intervenţie chirugicală, în funcţie de diagnostic. 

Apoi, pacientul decide dacă merge în ţara respectivă să urmeze sfatul acelui medic.

Cum ajunge un pacient român la medicii din străinătate

Cât ne costă părerea unui medic străin

În ce priveşte banii, "serviciile de consiliere medicală sunt gratuite pentru pacienţii români. Un consilier medical nu generează costuri, ci îi ajută pe români să aibă acces simplu şi rapid în spitalele din străinătate", asigură Eva Pavel.

În schimb, românii vor începe să plătească din momentul în care intră în spital. Pacienţii au de achitat serviciile medicale oferite acolo, dar şi biletul de avion sau hotelul la care vor sta.

Apoi, odată întorşi acasă, românii mai necesită controale medicale după câteva luni, mai ales dacă au avut o intervenţie chirugicală acolo. Pentru asta, nu este nevoie întotdeauna să se întoarcă în ţara respectivă.

"La întoarcerea acasă, pacientul rămâne în legătură cu spitalul prin consilierul medical. La 1-2 luni, necesită investigaţii de cotrol şi el nu trebuie neapărat să se întoarcă în spital, consilierul îl poate ajuta", a lămurit Eva Pavel, la Antena 3.
 

×
Parteneri
Trei zile cu trei anotimpuri în România. Temperaturile scad drastic
x close