Antena 3 CNN Life Cum ne protejăm ochii când petrecem mult timp în fața ecranelor. Medic: ”Cea mai facilă metodă este...”

Cum ne protejăm ochii când petrecem mult timp în fața ecranelor. Medic: ”Cea mai facilă metodă este...”

Această perioada este destul de dăunătoare pentru sănătatea noastră oculară. Stăm mai mult în fața calculatoarelor, la televizor sau tot timpul cu telefonul în mână. Cât de mult ne afectează aceste lucruri ochii și ce avem de făcut pentru o vedere mai bună ne spune oftalmologul Alina Gheorghe la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea”.

Cum ne protejăm ochii când petrecem mult timp în fața ecranelor. Medic: ”Cea mai facilă metodă este...”
de Laura Dinu    |    12 Oct 2020   •   09:35

”Protecția oculară din această perioadă ar trebui făcută permanent, tot timpul anului, în principal prin pauze optice. De cele mai multe ori, indiferent de vârstă, avem senzația de nisip în ochi, de uscăciune, de înroșire a ochilor, când lucrăm în fața ecranelor. 

Cea mai facilă este relaxarea sistemului optic ocular, prin privirea la distanță, către linia infinitului, sau în zare, preț de 2 -3 minute. 

Probabil că și o bună lubrifiere prin lacrimi artificiale ne scapă de senzația de mâncărime, de uscăciune și de nisip în ochi”, spune Alina Gheorghe la Antena 3. 

Potrivit medicului, aceste pauze ar trebui făcute la un interval de aproximativ o oră, însă, dacă nu este posibil, măcar la 2-3 ore o pauză de câteva minute. 

De asemenea, aceasta atrage atenția cu privire la ochelarii cu filtru pentru lumina albastră, care ar putea fi de un real ajutor în momentul în care o persoană petrece multe ore în fața ecranelor. 

Totodată, potrivit medicului, o alimentație echilibrată, bogată în vitaminele A+D, este esențială pentru o vedere bună. 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close