Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Regimul alimentar împotriva COVID-19

Sfat de sănătate. Regimul alimentar împotriva COVID-19

Cu toţii ştim că cea mai bună prevenţie în bolile infecţioase este spălatul pe mâini, însă conform noilor cercetări, se pate că ne-ar ajuta şi alimentaţia, mai ales în situaţia în care suntem acum, în plină pandemie de coronavirus. Medicul infecţionist Adrian Marinescu ne ajută să înţelegem dacă regimul alimentar este atât de important în acest caz.

Sfat de sănătate. Regimul alimentar împotriva COVID-19
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    27 Apr 2020   •   09:28

"Un regim de viaţă corect şi un stil echilibrat ne ajută împotriva oricărei boli, bineînţeles că şi împotriva noului coronavirus. Chiar dacă nu există un buton să ne creştem imunitatea, se ştie că cine are un regim de viaţă sănătos are şi o imunitate bună. Nu putem însă să ne schimbăm acum rapid regimul şi să obţinem o imunitate bună împotriva acestui coronavirus", a explicat medicul Adrian Marinescu, luni, la rubrica Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.

Tot în privinţa alimentaţiei, medicul spune că sunt mai multe teorii, unde se vorbeşte inclusiv despre microflora pe care o avem fiecare dintre noi, iar aceasta ar putea să influenţeze formele bolii pe care le facem, adică uşoare, medii sau grave. 

"Aşa s-ar explica şi de ce în cazul copiilor avem forme uşoare, şi nu severe. Dar acestea sunt nişte teorii, ele trebuie demonstrate.

Unele alimente ar avea un rol în a reface această microfloră, numai că e de discutat dacă această microfloră are un efect benefic sau nu, pentru că unele teorii spun că, atunci când coexistă virusul şi bacteria, am putea vorbi de forme severe ale bolii", a spus medicul Marinescu.

Sfat de Sănătate. Regimul alimentar împotriva COVID-19

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close