Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Acestea sunt simptomele unui ficat mărit

Sfat de sănătate. Acestea sunt simptomele unui ficat mărit

Sfat de sănătate. Acestea sunt simptomele unui ficat mărit
de S.T.    |    04 Mar 2019   •   09:24

Ficatul nu doare. Astfel cum putem să știm dacă suferim de o afecțiune hepatică sau nu?

Medicul chirurg Bogdan Safta a vorbit, luni, la rubrica „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” despre simptomele bolilor de ficat și mai ales cum le prevenim.

Bogdan Safta: Ficatul gras este o acumulare de grăsime la nivelul ficatului din cauza unui metabolism defectuos al acestor grăsimi. Putem împărți steatoza hepatică în două mari categorii: steatoza alcoolică, determinată de consumul de alcool, și nonalcoolică care are drept cauza obezitatea, dislipidemia, diabetul zaharat, malnutriția, dar și scăderea rapidă în greutate.

Pentru a preveni ficatul gras trebuie să avem un stil de viață sănătos, o dietă fără grăsimi, cu carne slabă, fructe și legume. De asemenea, avem nevoie de mișcare.

Ce simțim dacă ficatul nu doare? Oboseală, slăbiciune, jenă sub coaste. La analize depistăm steatoza, spune medicul Bogdan Safta.

Ficatul nu doare, iar ciroza hepatică este depistată în stadii avansate.

„Se manifestă prin edeme la nivelul membrelor inferioare, ascită, piele galbenă. De ciroză nu ne vindecăm”, a mai spus medicul.

Andreea Cigolea vă dă sfaturi de sănătate. De luni până vineri, la Antena 3, vor fi prezentate cele mai importante informaţii în rubrica de recomandări, noutăți și curiozități din sănătate.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close