Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de Sănătate. Beneficiile și riscurile nașterii pe cale naturală dar și prin cezariană

Sfat de Sănătate. Beneficiile și riscurile nașterii pe cale naturală dar și prin cezariană

Andreea Cigolea a prezentat la „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” avantajele și riscurile cezarienei, dar și a nașterii naturale.

Sfat de Sănătate. Beneficiile și riscurile nașterii pe cale naturală dar și prin cezariană
30 Ian 2020   •   09:16

Ginecologul Radu Vlădăreanu a explicat tot ce trebuie să știm despre momentul în care aducem un copil pe lume și cum arată viața sexuală după o naștere vaginală. Din fericire, pentru mamele care își doresc la o altă sarcină, se poate naște natural după o cezariană.

Nicio modalitate de naștere nu este ideală dar nașterea vaginală este predominantă în toată lumea și în România este pe primul loc. 

Avantajele nașterii naturale: 
recuperare rapidă 
anestezie 
exerciții în timpul sarcinii 

Este necasar să facem cezariană când apare o patologie cardiacă, pulmonară. Contează foarte mult și starea fătului.Putem naște natural după o cezariană dar trebuie gândit fiecare caz. 

Putem naște natural chiar și la 40 de ani, doar dacă organismul este pregătit pentru asta. Cu toate acestea, majoritatea femeilor solicită ele o naștere prin cezarană pentru că este mai controlată. 

Viața sexuală după o naștere vaginală nu este afectată. Organele genitale suferă mofificări în timpul sarcinii însă orgasmul va fi la fel de ușor de obținut în ambele situații.

Sfat de Sănătate. Tot ce trebuie să știm despre nașterea naturală și cezariană

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close