Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Când poate deveni infecția cu stafilococ auriu un pericol și cum prevenim apariția ei

Sfat de sănătate. Când poate deveni infecția cu stafilococ auriu un pericol și cum prevenim apariția ei

Toată lumea se teme de infecția cu stafilococul auriu. Astăzi aflăm împreună că această infecție nu este întotdeauna periculoasă. Spre exemplu, această bacterie poate exista în organismul nostru fără să știm vreo clipă că o avem.

Sfat de sănătate. Când poate deveni infecția cu stafilococ auriu un pericol și cum prevenim apariția ei
13 Apr 2020   •   09:46

Când devine, de fapt, o problemă, aflăm de la medicul infecționist Simin Florescu. Este extrem de important să știți că prevenția tuturor bolilor infecțioase stă în spălatul pe mâini.

Dr. Simin Florescu - "Trăim într-o lume a bacteriilor și a virusurilor, iar patologia determinată de un tip de micro-organism, inclusiv de stafilococul auriu, e extrem de variabilă, în funcție de organismul pe care se așează. În acest moment, știm că există micro-organisme cu care organismul uman trăiește într-o foarte bună relație, fără să se întâmple nimic. Și e clasica colonizare cu stafilococul auriu la nivelul cavității nazale.

Știm că există o disperare între părinți că are copilul stafilococ auriu. Copilul e bine mersi, sănătos, cu niciun semn de boală. Faptul că e colonizat cu stafilococ auriu în cavitatea nazală, nu are nicio importanță dacă copilul e sănătos. Să ne îngrijorăm dacă are un semn de boală. Adică începe să facă infecții de tract respirator superior, sinuzită, otită, faringită, la care prezența acestui stafilococ ar putea să contribuie".

Prevenția bolilor infecțioase

-spălatul pe mâini

-spălatul legumelor, fructelor

-strănutul în batistă

-dacă ești bolnav, nu mergi într-un loc în care poți îmbolnăvi alți oameni

-vaccinările

Sfat de Sănătate. Când poate deveni infecția cu stafilococ auriu un pericol și cum prevenim apariția ei

×
Subiecte în articol: stafilococ auriu Sfat de sănătate
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close