Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Care e diferența dintre sinuzită și răceală

Sfat de sănătate. Care e diferența dintre sinuzită și răceală

Sfat de sănătate. Care e diferența dintre sinuzită și răceală
Sursa foto: foto- captură Antena 3
30 Mai 2019   •   09:51

Care e diferența dintre o sinuzită și o răceală? Cum se manifestă această afecțiune și care e legătura cu vestitul curent pe care-l simțim cu toții din când în când. Medicul ORL Bogdan Popescu a răspuns la toate aceste întrebări. 

Cum prevenim sinuzita

„Practic să vorbim de sinuzită separat de noțiunea de rinită e în foarte puține cazuri. Vorbim de rino-sinuzită. Sunt câteva mituri, cel mai cunoscut e acela că ne trage curentul. Din punct de vedere medical nu există noțiunea de mă trage curentul. E adevărat că poate fi o sensibilitate. Recomandăm cu căldură tuturor oamenilor să-și aerisească locuința, pot să meargă și cu geamul deschis la mașină, să nu se teamă că îi ia durerea de cap. 

Diferența dintre răceală și sinuzită 

„Diferența e la cum evoluează și la simptomatologie, în sensul în care o răceală banală poate să nu afecteze mucoasa nasului. Sinuzita e definită ca o serie de simptome pe care trebuie să le manifeste pacientul, două sau mai multe. Trebuie să aibă neapărat obstrucția sau congestia nazală. Cel de-al doilea rinorea purulentă. Acestea sunt însoțite sau nu de dureri la nivelul feței”. 

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate diferenta raceala
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close