Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Care este diferenţa dintre sinuzită şi răceală

Sfat de sănătate. Care este diferenţa dintre sinuzită şi răceală

Ce este sinuzita, care sunt simptomele și mai ales când este cazul să ajungem la un specialist. Medicul ORL Remus Mihalcea ne spune totul despre simptomele care ar fi cazul să ne alarmeze, dar și cum ne vindecăm de fapt.

Sfat de sănătate. Care este diferenţa dintre sinuzită şi răceală
03 Feb 2020   •   10:06

Medicul ORL Remus Mihalcea a explicat la rubrica ''Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea'', care este diferenţa dintre sinuzită şi răceală.

''Sinuzita este o inflamaţie a mucoasei nasului şi sinusurilor. Fiecare om a răcit cel puţin o dată în viaţă şi, ca şi simptomatologie a avut nas înfundat, secreţii, dureri uşoare de cap. Este greu de diferenţiat o banală răceală de o sinuzită. Nu putem face un diagnostic clar. Automat, o răceală vine cu inflamaţia mucoasei de la nivelul nasului şi sinusurilor. O putem denumi sinuzită acută virală, ceva mai uşor, o inflamaţie a mucoaselor.

Aceste sinuzite uşoare sau virale, netratate corespunzător şi la momentul respectiv, se pot complica şi deveni bacteriene. Mai pe înţelesult tuturor, secreţii purulente la nivelul nasului şi cavităţilor sinusale. Tratamentul trebuie să fie unul serios, recomandat de către un medic specialist ORL. Sinuzita poate apărea în orice anotimp, preponderent în sezonul rece, dar şi vara când avem schimbări de temperatură bruscă, de la foarte cald, în camerele care sunt răcite cu aer condiţionat. Ideal ar fi să consultăm medicul de familie pentru sinuzita de cauză virală'', a explicat medicul.

Cum prevenim apariţia sinuzitei şi cum poate fi diferenţiată de răceală, aflaţi în imaginile de mai jos!

Sfat de Sănătate. Care este diferenţa dintre sinuzită şi răceală

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close