Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de Sănătate. Cât costă o fertilizare in vitro

Sfat de Sănătate. Cât costă o fertilizare in vitro

Sfat de Sănătate. Cât costă o fertilizare in vitro
Sursa foto: Captură Antena 3
02 Iul 2019   •   09:31

Fertilizarea in vitro este metoda de tratament pentru toate cuplurile care își doresc un copil dar nu îl pot avea pe cale naturală. Experul în fertilizare, Andres Vythoulkas explică la „Sfat de Sănătate” care sunt costurile unui astfel de tratament.

Fertilizarea in vitro nu este tratamentul ideal pentru fiecare caz. Doar 30% din cazuri se rezolvă prin fertilizare in vitro. Restul de 70% se rezolvă cu alte tratament, care pot fi foarte ieftine precum niște pastile.

Procedura de fertilizare in vitro împreună cu toate analizele care trebuie făcute costă în jur de 4.000-5.000 de euroO parte din bani pot fi decontați și de stat: 
- Ministerul Sănătății - 1.200 euro
- Primăria Capitalei - 3.500 euro

Există anumite criterii pentru cuplurile care pot accesa aceste fonduri:
- vârstă 
- existența unui diagnostic
- restul pașilor să fie rezolvați pentru a asigura reușita 

La nivelul primăriei lucrurile se mișcă foarte repede, din momemntul în care se depun actele, în o săptămnă sau două există și aprobarea iar cuplul își poate alege una dintre clinicile incluse în program. 

Nu există un număr care indică câte fertilizări poate face o femeie, totuși, procedura poate dăuna psihic. Sunt femei care au intrat în depresii după câteva nereușite. Cheia nu este să ne uităm la un număr, iar dacă o fertilizare nu reușește trebuie făcut un pas înapoi și investigată cauza. 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close