Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Ce mâncăm dacă avem cancer. Alimente necesare când facem chimioterapie

Sfat de sănătate. Ce mâncăm dacă avem cancer. Alimente necesare când facem chimioterapie

Sfat de sănătate. Ce mâncăm dacă avem cancer. Alimente necesare când facem chimioterapie
06 Dec 2018   •   09:54

O etapă importantă în tratarea cancerului este și grija la alimentație. Medicul specializat în onco-nutriție Adriana Nae a explicat la „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” dacă avem nevoie de un regim sau cât contează alimentația.

Ce tipuri de alimente este recomandat să consume bolnavii de cancer?

„Recomandările de nutriție sunt foarte importante. Ele sunt cuprinse într-o ramură a nutriției care se cheamă onco-nutriție și este foarte important ca aceste recomandări să fie în concordanță cu istoricul medical, alte boli care există, dar și cu tipul de tratament oncologic efectuat. Toți pacienții au nevoie ca alimentația lor să fie compusă din fructe și legume proaspete, au nevoie și de proteine de origine animală, dar și vegetală, asta înseamnă că nu eliminăm total carnea din alimentație. Celula canceroasă are un ciclu de funcționare total atipic spre deosebire de celulele normale. Nu trebuie renunțat la carne, dar nu vorbim despre carnea roșie. Pot să consume pește, carne de pui, carne de curcan”, spune medicul Adriana Nae.

Andreea Cigolea vă dă sfaturi de sănătate. Zi de zi, la Antena 3 vor fi prezentate cele mai importante informaţii în cea mai nouă rubrică de recomandări, noutăți și curiozități din sănătate.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Andreea Cigolea cancer
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close