Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Ce mâncăm dulce când suntem la dietă

Sfat de sănătate. Ce mâncăm dulce când suntem la dietă

Sfat de sănătate. Ce mâncăm dulce când suntem la dietă
14 Iun 2019   •   09:30

Expertul în boli metabolice şi nutriţie, Simona Carniciu a vorbit la rubrica ''Sfat de Sănătate'' cu Andreea Cigolea, despre deserturile delicioase cu puţine calorii.

''Prima opţiune fără discuţii, ar fi fructele. Putem să facem un piure de fructe, o salată de fructe. Avem grijă să nu depăsească 200 de grame pe timpul zilei. Dacă nu adăugăm zahăr, miere, sau altceva care să sporească caloriile şi să înmulţească carbohidraţii, fructele sunt sănătoase. Orice dulce trebuie separat de restul alimentelor, să fie o gustare. Trebuie să uităm conceptul de desert. Eu folosesc de mai bine de opt ani xilitolul.

Putem să folosim un blat de cereale intergrale, din ovăz, să punem chiar fructe şi deasupra punem un strat de xilitol, care arată ca zahărul şi este dulce (...)Toate fructele în starea lor proaspătă au încărcătură calorică şi un număr de carbohidraţi. Când se usucă sau se coc foarte mult, acumulează carbohidraţi şi calorii în plus'', a spus Simona Carniciu, medic specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice.

 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close