Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Copilul supraponderal, obez la maturitate

Sfat de sănătate. Copilul supraponderal, obez la maturitate

Sfat de sănătate. Copilul supraponderal, obez la maturitate
04 Oct 2019   •   09:22

Vedem tot mai des cazuri de diabet la copii cu vârste fragede. Mare atenţie! Un copil supraponderal ajunge obez la maturitate. Nutriționistul Maria Spiridon a vorbit la rubrica ''Sfat de Sănătate'' cu Andreea Cigolea care sunt greșelile părinților când vine vorba de alimentația celor mici, de ce ajung copiii la obezitate și când ar trebui părinții să îi ducă la medic.

''Greşelile sunt în primul rând din partea părinţilor, pentru că părintele este adultul responsabil de copii. Copiii cu vârste mai mari au posibltatea, sigur cei cărora li se dau bani pentru a îşi cumpăra alimente. În loc de pacheţelul de acasă nu vor alege niciodată alimente sănătoase. Vor alege mereu batoane de ciocolată, cipsuri şi tot ce e nesănătos. Acizii graşi neesenţiaţi, ulterior se vor transforma în acea formă de colesterol rău care le va face rău ceva mai târziu.

O bucăţică de prăjtură în casă este varianta sănătoasă, pentru că este ceva pregătit proaspăt. Copiii supraponderali vor aunge la maturitate obezi, pentru că ei au un număr de celule grase deja destul de mari care vor creşte în volum. Eu i-aş ruga pe părinţi să îi implice pe copii în preparearea alimentelor, pentru că aşa nu vor mai refuza anumite alimente pe care noi le vom considera sănătoase'', a spus Maria Spiridon, nutriţionist şi dietetican.

Mai multe informaţii, în materialul de mai jos.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close