Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de Sănătate. Cum ajută mișcarea în dezvoltarea copiilor

Sfat de Sănătate. Cum ajută mișcarea în dezvoltarea copiilor

Sfat de Sănătate. Cum ajută mișcarea în dezvoltarea copiilor
Sursa foto: Foto: pixabay.com
05 Dec 2019   •   09:38

Dragi părinți, lăsați bebelușii să facă mișcare. Să de agațe de lucruri, să se târască sau chiar să pice ușor când încearcă să meargă. Kinetoterapeutul Elena Căciulan a explicat la „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” cât este de bine ca micuții să facă mișcare încă de la primele luni de viață, dar și care este poziția potrivită pentru somn.

Primele mișcări apar încă din burtă, când avem embrionul și se numesc ritmii iar nervii motori apar înaintea nervilor senzitivi. Mișcarea face parte din viața noastră și este importantă pentru dezvoltarea cognitivă și emoțională a copiilor.

Părinții trebuie să lase bebelușul să se miște. Părintele ar trebui ca la o lună să pună bebelușul pe burtă, fără frică. Este important în buna dezvoltare a copilului. Ar trebui să stea în această poziție 10 minute pe zi, câte 2 minute o dată.  La 2 luni copilul trebuie să stea 20 de minute iar la 3 luni 30 minute.

Mersul vine odată cu dezvoltarea neuromotorie a coilului. Pentru favorizarea mersului se recomandă întinderea unui covor, unde se pune o pătură și jucăriile cât mai departe de bebeluș. 

În primele 3 luni de zile oasele craniului sunt moi. Copilul trebuie culcat lateral, când pe partea stângă când pe dreapta și pe spate, pentru a ne asigura că forma capului se păstrează frumoasă. 

 

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close