Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Cum ne protejăm copiii de muşcăturile insectelor

Sfat de sănătate. Cum ne protejăm copiii de muşcăturile insectelor

Sfat de sănătate. Cum ne protejăm copiii de muşcăturile insectelor
Sursa foto: Foto: pixabay.com
10 Iul 2019   •   09:57

Nu trebuie să ne panicăm sau să ne îngrjorăm când vine vorba de copiii noștri atunci când sunt ciupiţi de insecte. Pediatrul Mihai Craiu a vorbit la rubrica ''Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” despre măsurile de prevenţie penru zile caniculare cu musafiri nedoriţi.

''Există substanţe repelente universale, cum ar fi substanţele chimice de tip DEET. Contează concentraţia. Pentru DEET ştim sigur că o concentraţie înaltă de tip 40-50% e aproape eficace. Pentru uz pediatric sau pentru femeile însărcinate sau cele care alăptează este bine ca această concentraţie să fie între 10 şi 30%.

Pe zona în care este o muşcătură de insectă este bine să aplicăm gheaţă. Recele scade inflamaţia, reduce edemul şi amorţeşte discret zona. În cazul în care reacţia nu e atât de spectaculoasă cu edem mare şi disconfort poate fi aplicat local un antihistaminic sau un corticosteroid blând. E foarte important să ne uităm numai la concordanţa produsului cu vârsta copilului, pentru că din păcate nu de puţine ori părinţii ştiu că au trusa de urgenţă antihistaminice, dar potrivită pentru ei adulţii, pentru copii'', a spus, la Antena 3, Mihai Craiu, medic primar pediatrie.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close