Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de Sănătate. Cum putem evita operațiile cu ajutorul tratamentelor regenerative

Sfat de Sănătate. Cum putem evita operațiile cu ajutorul tratamentelor regenerative

Sfat de Sănătate. Cum putem evita operațiile cu ajutorul tratamentelor regenerative
Sursa foto: Captură Antena 3
22 Noi 2019   •   09:54

Din fericire avem noi tratamente revoluționare care ne ajută să scăpăm de boli dureroase fără ajutorul bisturiului. Ortopedul Tarek Nazer a vorbit la „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” despre tot ce trebuie să știm legat de tratamentele regenerative. De exemplu cum ne putem vindeca cu ajutorul sângelui nostru  de artroză sau alte afecțiuni ale piciorului.

Tehnica de vindecare cu propriul sânge se numește plasmă îmbogățită cu trombocide. Este o tehnică care se bazează pe medicină regenerativă. Atunci când avem diferite probleme la nivelul articulațiilor, cum ar fi leziunile la nivelul cartilagiilor, leziunile de ligament sau de mușchi putem preveni operațiile prin aceste tratamente regenerative care se bazează pe sânge propriu. 

Se recoltează aproximativ 10-15 ml de sânge într-o eprubetă specială care conține un gel separator, substanța de activare și anti-coagulant. Eprubeta se introduce într-o centrifugă  timp de 10 minute, unde se izolează plasma la suprafață. Apoi se injectează în zona afectată.

Există trei faze de tratament: faza de inflamație, perioada de remodelare și regenerarea țesutului. 

Vârsta nu contează, tratamentul se poate aplica și la pacienți de 70 de ani. Riscul este minim pentru că se folosește propriul sânge deci nu există reacții adverse. 

Tratamentul se poate repeta la 6 luni sau 1 an iar rata de succes este una foarte mare. Rezultatele se văd după 7-10 zile. Dacă tratamentul nu răspunde de la prima încercare însă, trebuie căutate tratamente alternative. 

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Andreea Cigolea
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close