Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Dieta sănătoasă pentru îngrăşat

Sfat de sănătate. Dieta sănătoasă pentru îngrăşat

Pe cât de greu este să slăbim, pe atât de complicat este să ne îngrășăm sănătos. Dacă vă numărați printre norocoșii care vor să pună câteva kg, expertul în boli metabolice și nutriție, Laura Ene, vă spune cum. Alimentele și combinațiile alimentare ideale, imediat. Tot acum aflăm și cât de mult ne ajută o gustare la ora 16.

Sfat de sănătate. Dieta sănătoasă pentru îngrăşat
20 Feb 2020   •   10:04

Oricât de ciudat ar părea, pe cât este de greu să ţii o dietă de slăbit, atât de greu este să ajuţi pe cineva să se îngraşe. Nu este despre a pune grăsime, ci despre a ajunge la o greutate potrivită, nu doar prin îngrăşare, ci mai degrabă prin înmuşchiere.

Cartofii prăjiţi, şniţelele, fast-food-ul şi alimentele grase, procesate sunt de obicei cele preferate de cei care vor să se îngraşe. Din păcate nu au niciun beneficiu nutriţional. Sunt calorii goale care nu ne hrănesc.

Recomandarea pentru persoanele care vor să se îngraşe este de: nuci, alune, migdale, uleiuri de calitate, fructe (...) Recomand toate combinaţiile posibile. Carne cu cartofi, cu legume, Brânză cu cartofi, paste cu brânză. Persoanele care au probeleme cu subgreutatea sunt persoane care nu pot mânca foarte mult o dată'', a explicat Laura Ene, medic primar în Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

 

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close