Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Diferenţa dintre coroane şi faţete dentare - Când apelăm la astfel de tratamente

Sfat de sănătate. Diferenţa dintre coroane şi faţete dentare - Când apelăm la astfel de tratamente

Cu toții ne dorim un zâmbet de invidiat și dacă genetic nu am reușit, atunci apelăm la dentist. Astăzi vedem așadar ce ne ajută să avem dinți perfecți. Dentistul Ada Epistatu ne explică metodele la care putem apela.

Sfat de sănătate. Diferenţa dintre coroane şi faţete dentare - Când apelăm la astfel de tratamente
04 Feb 2020   •   10:29

Dentistul Ada Epistatu a explicat la rubrica ''Sfat de Sănătate'' cu Andreea Cigolea, care este diferenţa dintre coroane şi faţete dentare.

''Faţetele sunt nişte bijuterii, sunt de fiţe, pentru că nu se folosesc decât în condiţii de excepţie. De dinţi aliniaţi, în care noi vrem să modificăm culoarea, sau foarte puţin din forma dinţilor. Faţetele au marele avantaj că nu şlefuieşti foarte mult din dinte, deci nu îndepărtezi foarte multă substanţă dentară.

Faţetele se pun în general pe dinţi sănătoşi, le folosim în scop estetic. Altfel, dacă le folosim să modificăm axul dinţilor, forma întregii arcade, faţetele nu vor sta, vor sări. În cele mai multe situaţii folosim coroanele dentare.

Coroanele dentare se folosesc atunci când avem distrucţii ale dinţilor mai mari, sau foarte mari, sau fracturi ale dinţilor. Ele ne oferă avantajul să restaurăm estetica arcadei, când vrem să schimbăm forme, să îndreptăm axul dinţilor'', a spus Ada Epistatu, medic dentist.

Sfat de Sănătate. Diferenţa dintre coroane şi faţete dentare

 

 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close