Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Dinţii înghesuiţi, extrem de periculoşi: nu lasă creierul să se oxigeneze corect

Sfat de sănătate. Dinţii înghesuiţi, extrem de periculoşi: nu lasă creierul să se oxigeneze corect

Are dinții strâmbi, dar ăsta este șarmul lui! Câți părinți nu ați auzit să spună așa ceva despre copiii lor? Ei bine, aflăm astăzi de la dentisul Ada Epistatu cât de periculoasă este de fapt dantura înghesuită și de ce ar trebui să acționăm imediat cum vedem această problemă, pentru a nu ajunge la boli mai grave. Vestea bună este că ne putem îndrepta dinții și la maturitate.

Sfat de sănătate. Dinţii înghesuiţi, extrem de periculoşi: nu lasă creierul să se oxigeneze corect
de M.Z.    |    26 Mar 2020   •   09:39

Medicul stomatolog atrage atenţia că dinţii înghesuiţi la copii sunt foarte periculoşi, astfel că nu este numai o problemă de ordin estetic. Înghesuirile dentare pot duce, în cazuri grave, la o postură incorectă a corpului sau chiar la neoxigenarea corectă a creierului.

"Evident că nu putem sta aşa cu ei aşa şi foarte puţină lume ştie că dinţii înghesuiţi duc la traume ocluzale, modifică contactul corect între maxilar şi mandibulă. 

La copii, aceste traume ocluzale pot duce la modificarea poziţiei. Orice modificare incorectă a poziţiei mandibulei modifică poziţia craniului faţă de coloană şi atunci apar tot felul de probleme de postură ale coloanei la copii.

Tot la copii, sunt anomalii ale înghesuirii dinţilor care reduc capacitatea de respiraţie a copilului şi oxigenarea creierului, copilul nu se mai poate concentra. De aceea, este foarte bine ca aceste probleme să le rezolvăm din copilărie", a spus medicul stomatolog Ada Epistatu, joi, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

Totodată, dinţii înghesuiţi pot da probleme şi ale masticaţiei şi, mai târziu, poate apărea boala parodontală. 

În plus, o masticaţie incorectă duce şi la probleme digestive.

Aceste "anomalii" ale dinţilor nu se pot preveni, spune medicul, însă se pot corecta cu ajutorul aparatului ortodontic.

Sfat de Sănătate. Dinţii înghesuiţi dăunează posturii şi duc la neoxigenarea creierului

×
Subiecte în articol: dinti inghesuiti Sfat de sănătate
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close