Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de Sănătate. Ce boli putem face din cauza măștii de protecție. Efectele nedorite la care nu ne gândeam

Sfat de Sănătate. Ce boli putem face din cauza măștii de protecție. Efectele nedorite la care nu ne gândeam

A venit vara și suntem în continuare obligați să purtăm masca de protecție în spațiile închise. Cum ne protejăm tenul în această perioadă, mai ales că este vară, aflăm la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” de la dermatologul Viviana Iordache. Nu uitati, măștile din farmacii sunt de unică folosință și dacă le purtați vreme îndelungată puteți dezvolta afecțiuni grave.

Sfat de Sănătate. Ce boli putem face din cauza măștii de protecție. Efectele nedorite la care nu ne gândeam
de Andreea Cigolea    |    03 Iul 2020   •   10:52

Toate afecțiunile cutanate preexistente la nivelul feței o să fie accentuate de purtarea măștii. Din acest motiv pacienții sunt sfătuiți să își ia măsuri de prevenție astfel încât agravarea acestor leziuni să se facă în cât mai mică măsură.  

Cum ne protejăm trenul atunci când purtăm masca de protecție  

Dacă vorbim de afecțiuni vasculare cum este acneea rozacee sau cuperoza, este foarte important să folosim produse care să ajute și vasele, de exemplu produse bazate pe vitamina C. Dacă este vorba de acneea obișnuită, atunci mai puțin cu acizi de fructe, mai puțin cu substanțele keratolitice. Dacă în urma purtării măștii observăm creșterea numărului de leziuni cutanate sau agravarea celor preexistente, sau începem să avem simptome, cum ar fi usturimea, va trebui să facem un control medicul dermatolog astfel încât acesta să ajusteze tratamentul la condiția preexistentă. 

Afecțiunile tenului după ce purtăm masca 

- dermatită de contact 
- suprainfecții 
- eczeme 

Măștile din bumbac din punct de vedere dermatologic sunt mult mai sănătoase pentru zona respectivă. Măștile de unică folosință nu se dezinfectează și pot fi folosite o singură dată! Purtarea lor mai mult de o oră, două va face ca masca să se îmbibe și să devină un factor care poate să țină microbi. Măștile din bumbac se spală, unele dintre ele chiar la mașina de spălat, iar apoi se calcă la cea mai mare temperatură pe care o permite materialul.  

Machiajul, nerecomandat sub mască! Poate agrava afecțiunile pielii

Machiajul nu este recomandat sub mască. Putem să ne machiem mai mult ochii sau zonele pe care nu le atinge masca. Machiajul rezistent 24 sau 48 de ore sau cel rezistent la transfer face oclozie mult mai mare, iar dacă aplicăm o mască peeste, atunci ocluzia va fi foarte mare,  ne  va transpira fața, se umple de sebum și atenție, chiar și cei fără acnee vor avea de suferit.

Sfat de Sănătate. Efectele nedorite ale măștii. Cum ne protejăm tenul

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate mască ten
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close