Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de Sănătate. Efectele restricțiilor din pandemie asupra organismului! Arta și cultura, mai importante decât ai crede

Sfat de Sănătate. Efectele restricțiilor din pandemie asupra organismului! Arta și cultura, mai importante decât ai crede

Cinematografele, muzeele și multe alte locuri care ne-au relaxat din punct de vedere psihic au fost închise, lucru care ne-a lipsit. Toxicologul Radu Țincu a vorbit la „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” despre efectul acestor restricții asupra sănătății.

Sfat de Sănătate. Efectele restricțiilor din pandemie asupra organismului! Arta și cultura, mai importante decât ai crede
Sursa foto: Antena 3
de Diana Ionescu    |    01 Iul 2020   •   10:45

Arta și cultura au un efect direct asupra creierului uman, asupra balanței dintre inhibiție și excitație iar din creier pornește tot ce însemnă reglarea întregii funcționări a organismului. În momentul în care ne expunem la frumos, la artă, la cultură, în creierul nostru avem emoții pozitive care sunt însoțite de descărcarea unor neurotransmițători care portejează sistemul nervos central. 

Efectele restricților din pandemie asupra organismului 

La polul opus, atunci când nu avem aceste trăiri frumoase și pozitive, cum s-a întâmpat în pandemie, în creier sunt descărcate  substanțe cu efect invers, se produce un dezechilibru la nivelul creierului. Este foarte important ca organismul uman să aibă aceste trăiri pozitive menite să moduleze axele din creier. 

Pandemia a avut multiple fațete negative, printre care și o creștere a obezității post-pandemie. Sunt studii care au arătat și o creștere a consumului de alcool și a consumului de medicamente în exces pentru protecția împotriva coronavirusului, fără aviz medical. 

Mare atenție! Excesul de somnifere creează dependență

Orice substanță cu efect sedativ hipnotic poate produce dependență. Trebuie să oprim rapid consumul acestor medicamente și întodeuna să ne adresăm medicului care să ne conducă schema terapeutică. Ce mai important este să nu luam aceste medicamente pe propria răspundere.

Sfat de Sănătate. Ce efect au arta și cultura asupra sănătății

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close