Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Exerciții împotriva durerilor de spate pe care le putem face acasă sau la birou

Sfat de sănătate. Exerciții împotriva durerilor de spate pe care le putem face acasă sau la birou

Câți dintre dumneavoastră n-ați avut cel puțin o dată în viață o durere de spate? Dacă ați reușit să identificați de unde vine, atunci cel mai probabil știți cât de importantă este și mișcarea. 

Sfat de sănătate. Exerciții împotriva durerilor de spate pe care le putem face acasă sau la birou
18 Feb 2020   •   09:13

Antrenorul Dumitru Butilcă a arătat, la rubrica Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, câteva dintre exercițiile pe care le putem face acasă, ori la birou, pentru a preveni astfel de dureri.

”În primul rând trebuie să facem mișcare. De aici începe totul”, spune antrenorul Butilcă, care explică de ce poziția pe care o avem atunci când stăm pe un scaun, la birou, ne influențează atât de mult viața.

”Asta e poziția care ne omoară. Trebuie să stăm pe cât posibil corect pe scaun. Și dacă stai la un birou, poți să mai întinzi piciorul, poți să îl ridici, îl încordezi, mai întinzi brațele, te mai întorci lateral”, a spus acesta.

”Peste 60 la sută din problemele de spate nici nu vin de la spate. (...) Abdomenul are un rol esențial pentru un spate sănătos”, mai spune acesta. 

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Andreea Cigolea
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close